Senatorii sunt chemati la treaba mai devreme decat data normala pentru inceperea sesiunii parlamentare, de 4 septembrie. Presedintele Senatului, pesedistul Nicolae Vacaroiu, a anuntat ieri ca Biroul Permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiuni extraordinare, in perioada 29-31 august, pentru a fi votate proiectele de lege care constituie prioritate de integrare.

Chiar daca este convocata in numele integrarii, cel mai important proiect de lege cerut de oficialii de la Bruxelles, cel legat Agentia Nationala de Integritate Morala, nu figureaza pe agenda sesiunii extraordinare a alesilor. De asemenea, nici problema serviciilor secrete nu va fi discutata in aceasta extrasesiune, si asta deoarece parlamentarii asteapta ca Palatul Cotroceni sa vina cu propuneri de nominalizare a inlocuitorilor lui Radu Timofte (SRI) si Gheorghe Fulga (SIE).

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ca proiectul referitor la ANI este "un proiect de lege complex", care va intra pe ordinea de zi a sesiunii ordinare, deoarece Camera Deputatilor este prima camera sesizata. Senatorii insa vor discuta in sesiunea extraordinara doua proiecte de legi care constituie prioritate de integrare: proiectul de lege privind societatile comerciale si proiectul de lege privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, precum si "o urgenta", respectiv proiectul de lege privind privatizarea BCR, dupa cum a explicat Vacaroiu.

"In afara de acestea, pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare vor fi alte 15 proiecte de lege care au termen de aprobare tacita pana in 4 septembrie 2006", a adaugat presedintele Senatului. "Legat de SRI si SIE, am solicitat presedintelui Romaniei sa vina cu propuneri de nominalizare a celor doi directori. In momentul in care se va veni cu nominalizarile, vom face sedinta comuna, in baza rapoartelor ii vom elibera din functie pe cei doi, si se va supune la vot numirea noilor directori", a mai spus presedintele Senatului.

La sfarsitul lunii iulie, in urma disparitiei lui Omar Hayssam din tara, sefii SRI si SIE - Radu Timofte, respectiv Gheorghe Fulga - si-au dat demisia din functiile pe care le ocupau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.