"S-a incercat in mod permanent aceasta aruncare asupra PNL a tuturor vinilor, a tuturor greutatilor, a tuturor lucrurilor care nu au placut opiniei publice", a explicat el.

Mai mult decat atat, Campeanu sustine ca fuzionarea celor doua partide avea ca scop principal "lichidarea PNL, disparitia lui de pe esichierul politic".

Pentru intarirea acestor afirmatii, primul presedinte al PNL de dupa 1989 a spus ca apelul "trioului disident" este tot un complot impotriva liberalilor. El propune eliminarea celor trei din partid, apreciind ca vor ajunge "poate la PD, poate, stiu eu, o sa faca un alt partid".

Pentru a salva imaginea Partidului National Liberal, liderii organizatiilor din Transilvania au facut un apel prin care solicita ca Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan sa isi ceara scuze in mod public pentru afronturile aduse partidului si lui Calin Popescu Tariceanu.

Primul presedinte al PNL de dupa 89, Radu Campeanu, a declarat, intr-un interviu acordat RFI, ca Basescu incearca lichidarea Partidului National Liberal. Mai mult decat atat, el considera ca toti cei care defaimeaza partidul, incepand cu "trioul disident" - Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, ar trebui exclusi din randul liberalilor.

Radu Campeanu crede nu numai ca presedintele statului incearca izolarea politica a PNL, ci ca acesta vrea desfiintarea partidul cu care s-a aliat in lupta pentru presedintie.

"In momentul in care s-a propus fuziunea cu noi, care, de fapt, era absorbtia PNL, s-a gandit si s-a dorit lichidarea PNL, disparitia lui de pe esichierul politici, a spus fostul presedinte liberal, in interviul RFI.

PNL - victima a Aliantei D.A.

In viziunea lui Campeanu, PNL-ul scade in sondaje, in vreme ce PD-ul este constant sau creste, tocmai pentru ca "s-a incercat in mod permanent aceasta aruncare asupra PNL a tuturor vinilor, a tuturor greutatilor, a tuturor lucrurilor care nu au placut opiniei publice".

De asemenea, Radu Campeanu considera ca cei trei liberali, Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, au contribuit vizibil la decredibilizarea PNL. El critica vehement actiunea pe care acestia o duc impotriva propriului lor partid.

Fostul presedinte liberal vede apelul facut de cei trei ca fiind "o actiune concentrata de denigrare, de lovire permanenta" a unitatii partidului si a presedintelui acestuia.

Campeanu sustine ca aceste atacuri, care nu au facut decat sa afecteze imaginea PNL, sunt inventii de nesustinut pentru ca sunt "inexacte, demagogice si ipocrite".

Trioul disident, afara

Solutia pe care fostul presedinte liberal o vede potrivita in acest caz este eliminarea acestor personaje politice din randurile liberalilor.

"Punctul meu de vedere este ca trebuie intai invitati sa plece si, daca vor continua sa faca declaratii de natura asta, vor trebui exclusi pur si simplu", a explicat el.

Intrebat unde ii vede pe Musca, Stoica si Stolojan dupa o eventuala excludere din partid, Radu Campeanu a spus ca "poate la PD, poate, stiu eu, o sa faca un alt partid".

Apel pentru imaginea PNL

Liderii liberali din Transilvania si-au exprimat saptamana trecuta sprijinul pentru actuala conducere a PNL si i-au criticat pe disidentii care l-au atacat pe premierul Calin Popescu Tariceanu.

In contrapartida la apelul pentru "unitate si relansare a partidului" al lui Musca, Stoica si Stolojan, ardelenii au lansat un apel de spalare a imaginii PNL-ului. Sefii celor 16 organizatii ardelene au adoptat in unanimitate un apel prin care cer lui Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Mona Musca sa-si ceara public scuze pentru declaratiile facute impotriva conducerii partidului.

Mai mult decat atat, Campeanu a spus ca isi mentine increderea in reusita partidului sau cu Tariceanu la carma, pentru ca vede in acesta "un adevarat liberal". El a tinut sa sublinieze faptul ca PNL-ul isi va regasi echilibrul si puterea politica "de a actiona asa cum trebuie".

Basescu dauneaza grav Partidului Democrat

In ceea ce priveste Partidul Democrat, seniorul liberal declara ca presedintele Romaniei, care ar trebui sa fie apolitic pe durata mandatului, "este inca pedist". El este de parere ca raporturile dintre presedinte si fostul lui partid sunt neschimbate. Astfel, popularitatea lui Basescu, care "este in curs de a scadea", va afecta PD-ul.

"Aceasta siuatie a lui Basescu se rasfrange asupra PD-ului, dupa parerea mea", a marturisit el.