Deputatul Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor "Pro-Europa", a declarat ca momentul dezrobirii romilor din 1856 a consemnat trecerea de la sclavia institutionalizata la sclavia sociala, care se prelungeste chiar pana azi".
El a sustinut ca in spatele unor imagini intens mediatizate - masini de lux, palate ori bijuterii - se afla o realitate trista: cei mai multi romi o duc rau si foarte rau. "Noi avem cel putin un milion de sclavi sociali". Paun a invinovatit statul roman ca nu-si recunoaste greselile pe care le-a facut de-a lungul timpului fata de cetatenii sai de etnie roma. Pentru a marca simbolic starea precara a romilor de astazi, Nicolae Paun a inmanat mai multe "certificate de liberare", preluand formatul si formulele din documentele de dezrobire de acum 150 de ani, pe care le-a actualizat. Nicolae Paun si-a atribuit lui insusi certificatul cu numarul 1.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.