Presedintele suspendat, Traian Basescu, afirma ca in Harghita si Covasna "dezvoltarea economica este slaba", intrucat "aici unii au promovat ideea sa vina numai investitori unguri, altii au spus sa vina numai investitori romani", rezultatul fiind ca au venit "firme cu potential foarte redus".

"Cred ca batalia aici trebuie sa fie in primul rand pentru dezvoltare, pentru ca asta ii afecteaza si pe unguri si pe romani. Sigur ca s-au facut progrese in dezvoltarea zonei si asta a fost una din prioritatile pe care cabinetele anterioare le-au avut, insa Covasna si Harghita vor fi bine ancorate in realitatile romanesti atunci cand vor fi tratate ca zone care trebuie sa fie sprijinite pentru crearea locurilor de munca, pentru creare de facilitati culturale, educationale, de cel mai inalt nivel. Trebuie sa recunoastem ca in cele doua judete dezvoltarea economica este slaba", a declarat, sambata, la Izvoru Muresului, Traian Basescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

In opinia presedintelui suspendat, acest lucru se datoreaza "nationalismului".

"Aici unii au promovat ideea sa vina numai investitori unguri, altii au spus sa vina numai investitori romani. Rezultatul: au venit firme cu potential foarte redus care nu au putut asigura dezvoltarea celor doua judete si mai ales frictiunile continue au creat impresia ca este posibil un conflict interetnic, ceea ce i-a facut pe investitori sa nu se apropie de cele doua judete", a sustinut el.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a fost rugat de jurnalisti sa transmita un mesaj romanilor din Harghita si Covasna, in conditiile in care ar fi existat semnale ca acestia s-ar fi simtit abandonati intrucat el a transmis un mesaj maghiarilor din zona.

"Eu, daca am vrut sa ma adresez minoritarilor unguri, m-am adresat pentru ca eram intr-o zona in care ei sunt majoritari. Romanii nu au de ce sa se simta frustrati in raport cu un presedinte cetatean roman, de nationalitate romana, crestin si ortodox. Intotdeauna ai grija de minoritari si asta trebuie sa facem noi, toti politicienii, trebuie sa ii facem pe minoritari sa vada ca avem aceeasi incredere ca si in conationalii nostri", a afirmat Traian Basescu.

Citeste si: Basescu le multumeste maghiarilor pentru absentarea de la referendum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.