Inspectorii de integritate au sesizat PICCJ pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazar care a favorizat numirea fiului sau in cadrul Biroului Parlamentar.

In urma evaluarilor demarate la data de 28 iunie, inspectorii de integritate au constatat ca Sorin Lazar, senator PSD a propus angajarea și a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electorala nr. 24 Iași, incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 lei
, informeaza MEDIAFAX.

Senatorul a fost informat cu privire la declanșarea activitații de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiaza si s-a prezentat la sediul ANI, unde a refuzat sa depuna insa un punct de vedere cu privire la aspectele constatate, sustine ANI.

In acest context, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre Sorin Lazar a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei si a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Agenția Naționala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie și cu privire la savarsirea de catre 13 deputați a infractiunii de conflict de interese.

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor 13 deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese, este de 495.549 lei (aproximativ 117.186 euro).

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.