Mircea Geoana propune cinci directii pentru un proiect "consensualizat politic" de limitare a efectelor crizei, astfel incat Romania sa poata trece de uraganul care vine, el avertizand ca "toate partidele vor trebui sa dea drumul din brate clanurilor politico-economice care sifoneaza banii publici".

Presedintele Senatului sustine ca exista cinci mari directii care stau la baza unui "proiect consensualizat politic de limitare a efectelor crizei si de dezvoltare pentru Romania".

Geoana se refera, in primul rand, la "intelegerea de catre intreaga clasa politica a gravitatii situatiei".

El atrage atentia ca actuala si viitoarea guvernare vor opera sub constrangeri considerabile, deficitele si risipa trebuie in continuare reduse, iar banii vor fi tot mai scumpi si mai greu de obtinut.

Mircea Geoana precizeaza ca va trebui inteles de toata lumea ca resursele pe care vom putea conta vor fi in principal interne, la care se adauga fondurile europene si, eventual, expansiunea activitatii firmelor deja existente in Romania. El mai arata ca Romania nu va putea supravietui cu o economie subterana de aproape 40% sau cu 3 milioane de lucratori in strainatate care tin 100 miliarde de euro in afara circuitului economic intern, transmite MEDIAFAX.

"Toate partidele vor trebui sa dea drumul din brate clanurilor politico-economice care sifoneaza banii publici, caci nu se poate sa pui panselute inainte de a fi modernizat scoli si spitale si nu se poate sa coste un kilometru de sosea de 4 ori mai scump decat in Occident", sustine presedintele Senatului.

In opinia sa, o alta directie presupune intelegerea ca austeritatea, de una singura, fara a exista un stimul pentru cresterea economica sanatoasa a economiei, nu poate da rezultate. "Raportarile macroeconomice triumfaliste sunt inutile daca ele sleiesc, saracesc si aduc la disperare o natiune", adauga Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.