Pesedistii cred ca majorarea taxei pe valoare adaugata va genera o noua criza politica in interiorul coalitiei de guvernare. "Cresterea TVA va genera, previzibil, o noua criza politica, proband consecventa puterii actuale, care a promovat constant administrarea problemelor tarii si ale romanilor prin crize", se arata intr-un comunicat dat ieri publicitatii de PSD. Potrivit social-democratilor, dupa ce presedintele Basescu a sustinut cresterea TVA, liderii Aliantei PNL-PD, l-au contrazis public. "Liderul democrat Emil Boc s-a exprimat vehement in favoarea mentinerii cotei TVA de 16%. (...)

Liberalii, la randul lor, prin vocea purtatorului de cuvant Eugen Nicolaescu, au adoptat o pozitie similara. Este surprinzator modul in care partidele Aliantei DA il sfideaza pe presedintele Traian Basescu, nesocotind proiectele fiscale ale presedintiei", mai spun pesedistii, incercand sa strecoare putina zanzanie. Pe de alta parte, social-democratii au negat ideea emisa de premier, potrivit careia majorarea TVA ar fi o cerinta europeana.

"PSD subliniaza ca masura cresterii TVA, preconizata de guvernanti, nu este un angajament asumat in calendarul de aderare a Romaniei, aceasta fiind consecinta dureroasa pentru cei multi a esecului generat de aplicarea cotei unice", se mai arata in comunicat. Cat priveste intentia guvernantilor de a majora TVA-ul concomitent cu reducerea contributiilor la asigurarile sociale, pesedistii cred ca aceasta este o diversiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.