Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca vrea sa inapoieze cavoul familiei Lahovary, deoarece nu vrea sa ramana cu aceasta "amprenta" si pentru ca "este pacat de Dumnezeu".

"Sunt dispus ca sa repar aceasta problema morala prin a dona familiei respective acest cavou pentru ca nu am nici o problema. Nu mi-am dorit niciodata sa creez asemenea probleme. Si in plus e pacat de Dumnezeu! Il chem pe cel din familie, vreau sa il chem sa caut toate formele legale sa fac cedarea catre familia respectiva", a declarat primarul sectorului 5, la Radio Guerilla.

"Ulterior am inteles ca a fost un general al Armatei romane (n.r. Iacob Lahovary). Deci e pacat de Dumnezeu si nu vreau sa ramana pe mine amprenta asta, pentru ca nici eu si nici decedatul, (n.r. bunicul sau) saracul, nu si-a dorit acest lucru", a mai explicat Vanghelie, citat de NewsIn.

"Dinastia" Vanghelie, inhumata in locul Lahovarylor

Ziarul Adevarul a publicat o ancheta in care dezvaluie cum a ajuns cavoul Lahovary in posesia familiei lui Marian Vanghelie. Radu Dumitru, consilier local in sectorul 5, in calitate de sef al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), a anulat in 2003 actul de concesiune din 1950 al descendentilor familiei Lahovary, prevalandu-se de un articol ambiguu din fostul Regulament de functionare a cimitirelor. "A declarat brusc cripta Lahovary ca fiind lasata in parasire si in aceeasi zi a concesionat-o, cu tot cu mortii ingropati, pe numele angajatului lui Vanghelie, Nicolae Dan Cristea", a scris cotidianul. La 17 iulie 2008, Cristea a donat subit capela Lahovary catre Mircea Sorin Niculae, verisorul lui Vanghelie. Ziua donatiei coincide cu cea a inhumarii bunicului celor doi veri, Constantin Niculae, raposat la 86 de ani si ingropat in cripta familiei Lahovary.

Marian Vanghelie a declarat, ulterior anchetei, ca atunci cand a cumparat un loc de veci la Bellu nu stia ca acela este cavoul Lahovary si a precizat ca nu a facut nimic imoral sau ilegal, deoarece in acest Cimitir sunt scoase la vanzare nenumarate locuri de veci.

"Cineva din familia mea a cautat in presa, a gasit prin cunostintele pe care le avea, a incercat si a gasit o locatie pe care s-o cumpere cu bani de pe piata. Oricine putea fi. Puteati fi dvs, un cumparator de buna-credinta. Se putea intampla oricui. N-a fost o chestie ca m-am dus la Primarie si am abuzat de vreo functie. Am cumparat de pe piata", a aratat primarul, adaugand ca nici macar nu s-a ocupat el.

Liderul PSD a mai spus ca nu a stiut ca a cumparat tocmai cripta Lahovary, deoarece familia a achizitionat acel loc de veci avand nevoie urgenta de el. "Va dau un raspuns foarte serios: nu am facut nici o ilegalitate si nici macar ceva imoral. Nu am stiut la vremea respectiva a cui a fost proprietatea acest cavou. Pur si simplu s-a luat cu o zi inainte sa se faca inmormantarea. Nu am fost pregatiti, cum orice familie nu cred ca se pregateste dinainte. (...) La vremea respectiva nici nu am cunoscut, ca nu ma pricep si nu sunt in domeniu, ce familie a fost acolo si ce s-a intamplat", a explicat social-democratul.

Citeste si:
Ponta vs. Udrea: `Grataragismul` impotriva `Udrismului`
Ponta vs. Udrea:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.