Dupa ce si-a "ingropat" toti opozantii, Traian Basescu incepe atacul asupra PDL-ului, acuzandu-l de bolshevism, datorita votului pe lista de la Congresul PDL din 16 iulie.

Basescu a criticat introducerea de catre PDL a listei inchise de patru prim-vicepresedinti, decizie care in opinia sa duce la formarea unei "gascute" in partid si la "bolsevizare".

"Ii inteleg ca si-au marit numarul de prim-vicepresedinti pentru ca probabil ca era necesar. Mai ales ca ceilalti devin pur politici, asa am inteles din informatie superficiala, din presa. Dar sa vii cu lista in PDL mi se pare o bolsevizare a partidului, asa cum au facut si altii. O spun deschis: este un pas teribil inapoi in modul de functionare democratica a PDL, lista. Fie ea si de patru prim-vicepresedinti! Aia nu mai e lista de oameni politici alesi. E lista de gasca oricine ar fi in ea. Deci presedintele isi pune o gascuta sub el. E pentru prima data in istoria PDL cand se intampla asa ceva, v-o spun ca om care am castigat presedintia PDL intr-o competitie interna pe motiuni", a declarat Basescu, la B1 TV.

"Eu le doresc mult succes, dar faptul ca au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid - gasca presedintelui, patru numiti. Nimeni n-o sa creada ca sunt oamenii de mare perspectiva ai partidului, ci sunt patru numiti ai presedintelui, se duce cu ei in fata Congresului, el cu cei patru. E inadmisibil. (...) Stiti cat timp poti sa te reinventezi? Cat timp progresul tau intern este unul pozitiv. Cand declari progres dar de fapt ajungi la concluzia sa faci jumatate din ce au facut liberalii... Nu se poate! E o struto-camila", a mai comentat seful statului schimbarile de Statut aduse de PDL.

Presedintele nu s-a oprit, insa, aici. "PDL are doua vulnerabilitati: modul in care isi alege conducerea si modul cum se comporta in administratie. Nu neaparat ca schimba oameni, ci calitatea celor pe care ii pune la deconcentrate. Mai bine lasi pe unul care nu e al tau daca e de calitate. Le spun lor, cat le mai sunt prieten", a incheiat Basescu.

Stolojan, de acord cu „vechiul sau prieten”

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat ca alegerea celor patru prim-vicepresedinti ai partidului pe lista reprezinta un deficit democratic intern, care ar trebui compensat prin mai multe candidaturi la sefia partidului in cadrul Conventiei Nationale din 16 iulie. "Eu am fost impotriva acestui mod de desemnare a celor patru prim-vicepresedinti, dar partidul a luat deja o hotarare. Nu mai are importanta ce am sustinut eu", a declarat Stolojan pentru NewsIn. In ceea ce priveste aparitia unui deficit de democratie interna in conditiile statutare noi, Stolojan a spus: "Exista oricum un deficit de democratie din moment ce patru indivizi nu sunt alesi in mod direct. Pe de alta parte, aceasta varianta a avut si ea argumentele ei de sustinere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.