Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi pentru NewsIn ca a observat ca "avertismentul" sau privind renuntarea la functie a avut deja efecte, adaugand ca a primit foarte multe solicitari din partea liderilor din teritoriu de a nu recurge la acest gest si ca "va vedea la Congres".

Intrebat daca exista posibilitatea sa revina asupra deciziei de a renunta la functiile din PSD, Iliescu a raspuns: "O sa vad la Congres si dupa Congres, ce se profileaza", dand de inteles ca ar putea renunta la gestul cu care a amenintat marti. Liderul PSD a reiterat faptul ca nu este interesat de functii si ca, in orice situatie, va ramane alaturi de partid.

"Deocamdata nu am schimbat nimic din declaratia anterioara (n.r. privind renuntarea la functiile din partid). Am primit multe solicitari din partea liderilor de filiale sa raman in partid.. Declaratia am facut-o intr-un anumit context, dupa Comitetul Executiv, si sper ca avertismentul meu sa fie luat in seama", a declarat Iliescu, citat de NewsIn.

"Stiu ca gestul meu a avut efecte si sper ca, in continuare, sa aiba ecoul necesar pentru a se lua decizii intelepte pentru unitatea partidului", a mai spus presedintele de onoare al social-democratilor.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca a avut o discutie cu Ion Iliescu joi si l-a rugat sa se gandeasca "cu mai multa intelepciune la decizia dumnealui" si nu crede ca va duce la capat aceasta decizie. "Eu am inteles, si cred ca bine a facut, ca a pus o presiune pe Congres legat de o solutie pe care nu o credea bine (...) Eu cred ca va ramane in continuare un om extrem de important in partidul asta, pentru ca domnul Iliescu are o functie unica, are functia de Ion Iliescu si cred ca este suficient".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.