Premierul Emil Boc a declarat vineri ca i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa revoce ordinul privind schimbarea directorilor de scoli, precizand ca refuzul de a da curs acestei solicitari va duce la remanierea acesteia.
Premierul Emil Boc a declarat ca a avut o discutie telefonica cu Ecaterina Andronescu pe tema ordinului privind numirea directorilor de scoli si ca aceasta a fost de acord sa renunte la aceasta masura, dupa ce seful Guvernului i-a spus ca aplicarea ordinului va duce la revocarea sa.

"Decizia mea e foarte clara: daca pune in aplicare ordinul, pleaca! Pentru ca asta inseamna sa incalci expres si programul de guvernare si Legea educatiei nationale, nu voi accepta si nu tolerez sub nicio forma incalcarea Legii educatiei nationale. Ceea ce cer mininstrului Educatiei este ca imediat dupa ce legea va intra in vigoare sa pregateasca cadrul legal si metodologic pentru ca noile consilii de administratie ale scolilor sa fie alcatuite si acelea sa aleaga directorii pe posturile vacante sau care se elibereaza. Nicio alta solutie nu va fi acceptata!", a declarat vineri premierul.

Boc a mai spus ca rolul inspectorilor scolari si al ministerului educatiei va scadea "dramatic" in ceea ce priveste numirea directorilor de scoli, astfel incat decizia sa ramana la nivel local si sa apartina autoritatilor locale, parintilor si reprezentantilor scolilor. "Acolo este decizia pentru directori, si nu in pixul ministrului", a mai declarat premierul.

Seful executivului a mai informat ca: "Dna Andronescu mi-a spus ca nu va pune in aplicare ordinul".

Potrivit legii Educatiei, din consiliile de administratie ale scolilor vor face parte reprezentanti ai autoritatilor locale, ai cadrelor didactice si ai parintilor.

Geoana o roaga sa nu demita directorii

Liderul PSD Mircea Geoana spune ca a rugat-o pe Ecaterina Andronescu sa renunte la ordinul privind schimbarea directorilor de scoli, in contextul unei "suspiciuni" de politizare a invatamantului, iar despre formele diferite ale Legii educatiei a spus ca SGG a fost cel le-a trimis.

"Eu am vorbit cu doamna ministru Andronescu si am rugat-o ca acest ordin sa nu intre in aplicare pentru ca in acest moment este clar ca exista o suspiciune de politizare la nivelul scolilor si haideti sa avem un pic de liniste si sa permitem scolii si directorilor de scoala sa-si faca datoria pentru copii", a spus Mircea Geoana la Antena 3.

Cititi si: PDL cere demisia ministrului Ecaterina Andronescu

Referindu-se la Legea educatiei pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, publicata in forme diferite pe paginile web ale Parlamentului si Guvernului, Geoana a spus ca vina o are Secretariatul General al Guvernului. "Azi a aparut un moment - sa spun - mai tensionat, dar simpatic In proiectul de lege care a plecat la Parlament lipseau cateva articole din lege. Mare, mare suparare si imediat suspiciunea s-a dus catre suspectul de serviciu, doamna Andronescu, evident de la PSD. Intamplator greseala fusese de la Secretariatul General al Guvernului", a sustinut liderul PSD.

Cititi si: Incredibil: Guvernul a modificat Legea Educatiei dupa ce si-a asumat raspunderea pe ea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.