"Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul deputat Fuia Stelian, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, a incheiat un contract cu firma S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. la care detinea 50% din actiuni, nerespectand dispozitiile legale privind conflictul de interese", se arata in comunicatul remis miercuri de Agentie.

Comunicatul precizeaza ca, in urma verificarilor, s-au constatat neconcordante referitoare la actionariatul S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L., firma la care Fuia este actionar, conform declaratiilor de interese depuse de acesta.

Astfel, potrivit informatiilor furnizate de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), societatea S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L nu are asociati persoane fizice. Conform datelor obtinute, S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L are ca asociat unic societatea Procera LLC, cu sediul in Washington, Statele Unite.

La randul ei, societatea Procera LLC are ca actionari/asociati persoanele juridice straine: Intercon Nominees Limited, reprezentata prin Annie Yeap si Unico Nominees Limited, reprezentata prin Elena Hajiroussou, ambele fiind societati de tip offshore cu sediul in Cipru.

In ceea ce priveste valoarea capitalului social al S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L., conform datelor primite de la ONRC, acesta este de 4.691.800 lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) si nu de 3.000.000 de euro, suma trecuta de Fuia in declaratiile de interese.