Curtea Constitutionala si CSAT sunt solutiile disperate la care guvernantii se gandesc sa apeleze pentru a opri prabusirea economica, ca urmare a avalansei de pomeni electorale

Magistratii sunt chemati sa declare ilegale majorarile aprobate cu rapiditate de Parlament .

Guvernul a depus deja, la CCR, o sesizare in cazul initiativei legislative privind majorarea pensiilor pentru grupele I si II de munca. Un gest similar urmeaza a fi facut, cel mai probabil, saptamana viitoare in privinta ordonantei de marire cu 50% a salariilor profesorilor.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat ca CSAT si BNR ar trebui consultate in legatura cu aceasta masura, pentru ca va fi afectata functionarea echilibrului puterilor in stat. Primul-ministru a convocat astazi o intalnire de lucru cu ministrii pentru a analiza situatia creata in urma adoptarii legii de majorare a salariilor profesorilor.

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a decis, ieri, ca peste 100.000 de functionari vor intra, joia viitoare, in greva generala, blocand activitatea din trezorerii, case de pensii, primarii, si a tot ceea ce inseamna birouri si ghisee.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.