Guvernul a infiintat ieri functia de Inalt Reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Bruxelles, post pe care fusese invitat sa-l ocupe actualul sef al DNA, Daniel Morar. Numai ca acesta a refuzat oferta.
Executivul a aprobat infiintarea unui post de ministru-consilier, Inalt Reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana, care va asigura dialogul cu aceasta institutie in privinta indeplinirii angajamentelor asumate de Romania, a anuntat miercuri premierul Tariceanu, citat de NewsIn.

"Acest dialog este necesar pentru ca reforma sistemului judiciar, ca si lupta impotriva coruptiei sa-si poata atinge obiectivele", a precizat Tariceanu.

Infiintarea acestui post apare la doua zile dupa ce ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca il va propune pentru acest post pe Daniel Morar, cel a carui schimbare din functia de procuror-sef al DNA a propus-o in aceeasi zi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.