Jurnalistul Max Banus, decedat miercuri seara la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala, in urma unui stop cardiac, va fi inmormantat astazi, la ora 12:00, la Cimitirul Evreiesc "Filantropia" din Bulevardul Ion Mihalache (fost 1 Mai) nr. 91, di

Jurnalistul Max Banus, decedat miercuri seara la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala, in urma unui stop cardiac, va fi inmormantat astazi, la ora 12:00, la Cimitirul Evreiesc "Filantropia" din Bulevardul Ion Mihalache (fost 1 Mai) nr. 91, din Bucuresti.

Miercuri, in jurul orei 19:15, in timp ce se afla intr-un taxi, jurnalistul a facut un stop cadiac, moment in care soferul a chemat o ambulanta. Dupa mai multe manevre de resuscitare, echipa medicala a Ambulatei Puls a reusit sa ii reporneasca inima. Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanta la Spitalul "Sfantul Pantelimon", unde, in ciuda interventiilor medicilor, acesta a decedat. Max Banus si-a inceput cariera jurnalistica la Sportul romanesc. In 1958, a fost arestat de comunisti si condamnat la opt ani de inchisoare. Dupa patru ani a fost eliberat de o cunoscuta organizatie americana, iar in 1966 isi incepe lucrul ca redactor la Radio Europa Libera. "Am fost un disident... fara sa stiu insa!", spunea jurnalistul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.