PROTEST PENTRU LOCUINTA. Mai multe persoane au protestat ieri-dimineata, amenintand ca isi dau foc si ca se arunca de la etajele superioare ale unor cladiri invecinate, dupa ce au fost evacuate dintr-un imobil din Capitala, castigat in instanta de proprietar. La fata locului a fost solicitata prezenta politistilor si a pompierilor.

13:47 - VIRUSUL SOMOLON
DIAGNOSTIC. Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Neamt a confirmat oficial ieri primele trei cazuri de gripa cu virusul Solomon.
DECIZIE. Prefectul judetului Olt, Octavian Popescu (fost membru PD), a fost inlocuit din functie si numit inspector guvernamental.

13:52 - EXPERTIZA
CAZUL TRANCA. O expertiza realizata de fizicieni va stabili daca medicul Razvan Tranca, judecat pentru tentativa de omor, a aruncat-o pe Andreea Mocanu de la etajul sase sau daca aceasta a cazut. Tribunalul Bucuresti a admis cererea doctorului, care a sustinut constant ca nu si-a impins pacienta.
DESPAGUBIRI. Peste 37.460 de persoane care au constituit depozite la CEC pentru achizitia de autoturisme vor primi la sfarsitul lunii decembrie despagubiri in valoare totala de 759,8 milioane de lei, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

ROSIA MONTANA - Attila Korodi, dat in judecata
Rosia Montana Gold Corporation a dat in judecata Ministerul Mediului si in nume personal pe ministrul Attila Korodi si pe secretarul de stat Silviu Stoica, din cauza deciziei institutiei de intrerupere a procedurii de autorizare a proiectului sau minier. "Mi-am asumat prerogativele de ministru in respectarea legii privind derularea acestei proceduri. Toate companiile care desfasoara activitati poluatoare in Romania trebuie sa respecte legea", a comentat Korodi.