PROTEST ECOLOGIST. 50 de voluntari Greenpeace din Scotia, Elvetia, Austria, Italia, Ungaria, Polonia si Romania au blocat trecerea cu bacul spre Insula Mare a Brailei. Ecologistii il acuza pe arendasul insulei, fostul deputat PSD Culita Tarata, ca pr
PROTEST ECOLOGIST. 50 de voluntari Greenpeace din Scotia, Elvetia, Austria, Italia, Ungaria, Polonia si Romania au blocat trecerea cu bacul spre Insula Mare a Brailei. Ecologistii il acuza pe arendasul insulei, fostul deputat PSD Culita Tarata, ca prin firma sa ar fi cultivat soia si porumb modificate enetic in aceasta zona. Garda de Mediu si Directia Agricola vor verifica acuzatiile. (Nicoleta Butnaru)


16:48 - SCANDAL
TARGOVISTE. Zece persoane au fost retinute dupa o altercatie intre doua grupuri rivale produsa in curtea Spitalului Judetean.
SUCEAVA. Un sofer a fost ranit dupa ce a pierdut controlul masinii pe care o conducea din cauza unui paianjen.


16:53 - REZULTATE
BAC 2007. In urma centralizarii datelor preluate din teritoriu, rata de promovare inregistrata la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, dupa solutionarea contestatiilor, a fost de 70,23%, cu aproximativ 16 procente mai mare decat anul trecut.
AVARIE. Toti cei 70.000 de locuitori ai Vasluiului au ramas fara apa potabila la robinete din cauza unei avarii la reteaua de alimentare. Potrivit autoritatilor locale, conducta care trece chiar prin centrul orasului a explodat din nou in locul unde in urma cu o saptamana au aparut aceleasi probleme.


PREMIERA - Scoala de chirurgie oncologica
La Bucuresti s-a deschis oficial prima scoala internationala de chirurgie oncologica, sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si a Asociatiei internationale a chirurgilor, a medicilor gastroenterologi si oncologilor (IASGO). Evenimentul a fost anuntat de prof. dr Irinel Popescu in prima zi a celui de-al 17-lea Congres Mondial IASGO, ce se deruleaza intre 5 si 8 septembrie, la Palatul Parlamentului. (Magda Marincovici)


ALBA - Balmos pentru Cartea Recordurilor
Judetul Alba ar putea intra in Cartea Recordurilor cu o mancare specifica motilor: un balmos urias in greutate de peste 500 de kilograme. Specialitatea preparata din malai, lapte, branza de oaie si smantana va fi prezentata la sfarsitul acestei luni in cadrul targului de turism rural care se desfasoara anual in statiunile turistice din Muntii Apuseni. La prepararea balmosului urias vor lucra motii din trei comune din Apuseni - Arieseni, Scarisoara si Garda. (Lucian Dobrater)


RUTIER - Alunecari de teren pe TransfagarasanCirculatia pe Transfagarasan a fost blocata ieri la pranz in dreptul kilometrului 62 timp de cateva zeci de minute, din cauza aluviunilor si a pietrelor cazute de pe versanti in urma ploilor din ultimele zile. Drumarii au curatat carosabilul si au ramas mobilizati in eventualitatea unor noi alunecari de teren.


CLUJ - Critici pe noua lege a invatamantului
Presedintele Consiliului Academic al Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj, Andrei Marga, in trecut ministru al Invatamantului, a criticat pachetul legislativ propus in aceasta toamna de Ministerul Educatiei. Marga a declarat ca proiectele sunt elaborate "neprofesional si nejuridic", iar adoptarea lor va costa enorm. Fostul ministru mai sustine ca mare parte a solutiilor reprezinta niste "gaselnite", cum ar fi inlocuirea testelor nationale cu teze unice sau eliminarea lectorilor. (Alina Gavrila)


TELEFONIE - Numere din 10 cifre de anul viitor
De la 3 mai 2008, numerele destinate telefoniei fixe vor fi formate din 10 cifre si vor cuprinde prefixul national, indicativul de arie geografica si numarul local, conform unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Tranzitia din Planul National de Numerotatie (PNN) se va face in doua etape, pana la 1 august 2008 putand fi folosite ambele formate. PNN deschide si un subdomeniu de numerotatie pentru retele mobile virtuale.


SARBATOARE - Activitati de Ziua Pompierilor
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti organizeaza in perioada urmatoare o serie de evenimente menite ca marcheze Ziua Pompierilor, celebrata la 13 septembrie. Vor avea loc slujbe de comemorare a eroilor pompieri, activitati artistice, culturale, sportive si un ceremonial militar la monumentul Eroilor Pompieri. La 8 septembrie, intre orele 10:00 si 11:00, se va desfasura Crosul Pompierilor, iar intre orele 11:00 si 12:00, in Parcul Izvor va avea loc un concurs de desene pe asfalt.


PROCES - Judecator nou in cazul Rompetrol
Procesul omului de afaceri Dinu Patriciu, acuzat alaturi de 11 persoane pentru mai multe infractiuni economice in dosarul Rompetrol, va fi judecat de un alt magistrat al Tribunalului Bucuresti, dupa ce judecatoarea desemnata initial a intrat in concediu prenatal. Pana la termenul urmator, fixat in luna octombrie, va fi tras la sorti numele unui alt magistrat care sa continue procesul. (Miruna Pasa Petru)


SECTORUL 2 - Ontanu someaza Apa Nova
Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a somat ieri Apa Nova sa inlature placutele neautorizate amplasate in aceasta zona administrativa si a amenintat cu amenzi intre 1.000 si 100.000 de lei. Placutele incriminate de edil au fost montate in cadrul unei campanii denumite "De ce iubim Bucurestiul", initiate de Apa Nova, si care isi propune sa implice emotional locuitorii Bucurestiului in viata acestuia. Ontanu considera insa ca aceste inscriptii "nu definesc denumirea arterelor de circulatie, ci doar incurca bucurestenii prin diferitele mesaje".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.