Simona Niculae avea aproape 7 ani cand a disparut de acasa, in ianuarie 1992. Parintii au cautat-o disperati. Un barbat a gasit-o jucandu-se cu copiii lui si a luat-o acasa. Nu a anuntat insa pe nimeni ca un copil strain i-a trecut pragul.
<

Simona Niculae avea aproape 7 ani cand a disparut de acasa, in ianuarie 1992. Parintii au cautat-o disperati. Un barbat a gasit-o jucandu-se cu copiii lui si a luat-o acasa. Nu a anuntat insa pe nimeni ca un copil strain i-a trecut pragul.

"Semnalmente: inaltime 1 m; greutate 18 kg; corpolenta slab dezvoltata; ten masliniu; par castaniu tuns la nivelul umerilor, cu breton; ochi caprui; fata rotunda. Semne particulare: pe corp prezenta pete de culoare maronie de la o eczema netratata. Purta o caciula galbena tip cosmonaut, rochita visinie cu un V din dantela pe piept, pantaloni rosii, cizme rosii din cauciuc." Asa suna descrierea Simonei Niculae pe care am primit-o de la politistii din Sectorul 2 al Capitalei anul trecut, cand am publicat suplimentul "Copii disparuti". La dosar nu exista nici o fotografie a fetitei, pentru ca parintii erau prea saraci ca sa-si permita un aparat de fotografiat.

CERCETARILE. Disparitia Simonei a fost anuntata la politie in aceeasi zi, de mama ei. Fetita disparuse din fata casei bunicii, unde se juca cu mai multi copii. De la acestia politistii au aflat ca Simona se indepartase, spunandu-le ca se duce intr-un parc, la intersectia Soselei Stefan cel Mare cu Calea Dorobantilor. Ei au fost ultimii care au vazut-o.

"Intrucat, in urma verificarilor efectuate de catre politisti, minora nu a fost gasita, aceasta a continuat sa se afle in atentia politistilor, efectuandu-se in continuare cercetari si investigatii pentru depistarea si identificarea acesteia", se arata in comunicatul remis miercuri de Politia Capitalei. Ancheta nu a dat insa nici un rezultat.

DESCOPERIREA. O intamplare a facut ca Simona sa fie gasita luni, la 16 ani de la disparitie. Se afla intr-un spital din Bucuresi, unde urma sa nasca. Le-a spus doctorilor ca se numeste Niculae Simona, dar nu stie cine ii sunt parintii, pentru ca a fost gasita pe strada, cand avea 7 ani, de un barbat din Sectorul 5. Medicii au anuntat politia si, in urma cercetarilor, ofiterii de la Investigatii Criminale au stabilit ca tanara de 23 de ani este una si aceeasi cu fetita disparuta in urma cu 16 ani.

In cei 16 ani petrecuti departe de parintii sai, Simona a locuit la o familie din Sectorul 5. Emil V., cel care a "luat-o de suflet", a povestit anchetatorilor ca in 1992 copiii lui au fost cei care au intalnit-o pe Simona si s-au jucat cu ea. Aceasta le-ar fi spus copiilor ca vrea sa mearga acasa cu ei, pentru ca s-a ratacit si nu stie unde sunt parintii ei. Barbatul, desi a aflat numele fetei, nu a anuntat niciodata politia ca in casa lui se afla un copil ratacit. Simona a ajuns ieri inapoi acasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.