93% din apelurile la numarul unic de urgenta 112 sunt alarme false. Aceasta este principala problema cu care se confrunta serviciul 112 in tara noastra si care a fost dezbatuta in cadrul seminarului "112 iti salveaza viata", organizat

93% din apelurile la numarul unic de urgenta 112 sunt alarme false. Aceasta este principala problema cu care se confrunta serviciul 112 in tara noastra si care a fost dezbatuta in cadrul seminarului "112 iti salveaza viata", organizat de europarlamentarul Adina Valean si de dr Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice. Seminarul a avut loc cu ocazia celebrarii, la 11 februarie, a Zilei Europene a numarului 112.

"Majoritatea apelurilor la urgenta sunt false, injurioase sau abuzive. Noi suntem preocupati ca pe viitor sa putem localiza apelul de pe telefonul mobil. Trebuie sa reusim identificarea rapida a acestor apeluri, intrucat prin organizarea serviciului unic integrat de urgenta, in cazul unui accident ar putea fi mobilizate forte importante, cum ar fi Salvarea, Pompierii, Politia si chiar un elicopter", a declarat dr Raed Arafat (foto). Pentru a reduce numarul apelurilor false la 112, europarlamentarul Adina Valean a subliniat necesitatea realizarii unor campanii de educare, formare si informare a populatiei cu privire la acest serviciu de urgenta. Adina Valean a precizat chiar ca se impun masuri punitive pentru persoanele care abuzeaza de numarul unic de urgenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.