De cateva zile imi dispare Cancan- ul. Din cutia postala. Asta n-ar fi nimic, daca ar aparea asezat la brateta cu celelalte ziare, langa toarta aburindei cafele de dimineata, unde-i e locul Dar mi-a disparut si din viata personala. Asa ceva nu se fac

De cateva zile imi dispare Cancan- ul. Din cutia postala. Asta n-ar fi nimic, daca ar aparea asezat la brateta cu celelalte ziare, langa toarta aburindei cafele de dimineata, unde-i e locul Dar mi-a disparut si din viata personala. Asa ceva nu se face!.

Evenimentul, de tip "Elodia", s-a produs taman in momentul in care prestigioasa mondenitate jurnalistica s-a saltat in portofoliul mediatic al domnului Sarbu. Sa nu fie un semn rau, mi-am zis, ca mi se zbatea si ochiul stang.. Da' domnu' Sarbu n-are nimic de a face cu nestiinta si cu comportamentul meu in domeniul financiar, uneori aproape sinucigas...

Am stat la panda azi. Nevralgica de-o toana de primavara, cum suntem noi fetele, m-am pus pe supravegheat intrarea in bloc. Am vazut postarita calcand apasat pe alee, impovarata de geanta purtatoare de vesti. Apoi m-am mutat la vizor, felicitandu-ma pentru faptul ca mi-am dotat usa cu unul panoramic. Si sa vezi intamplare... Ãl' mic, Alexandru de la cinci, tupilandu-se, numa-n sosete, atenta la continutul cutiei mele postale. L-am ciufulit bine, si-a scapat ieftin, la cat de nervoasa eram. Am admirat la tanara generatie faptul ca a luat toata vina asupra lui - s-a declarat un admirator al pozelor cu doamne decoltate, prea ostentativ, pe prima pagina, eu o suspectez in continuare pe ma-sa, care prin imprumuturi nerambursate niciodata sporea numarul zilnic de cititori.

In fine, revenita in albia confortului cotidian, il apuc de manseta. S-mi aduc aminte de mama. "Mama are un amant!" Dezvaluiri. Doi flacai si-au unit tastaturile intru crearea acestui material exclusiv: Adrian Artene, Andrei Dumitrescu. Ei sunt mici, poza e mare, cea care-mi face prima dezvaluiree O pereche de sani intre care se odihneste un colt. O a doua dezvaluire este cea a persoanei care face afirmatia din titlu: Oana, mai precis Zavoranu. Ma ramolesc, Ar fi trebuit sa-i recunosc fizicul din prima, ca doar eu i-am facut cadou b,aiatului prietenei mele cele mai bune papusa ce-o intruchipeaza. El a fost dezam,agit, c,a-i prea mic,a. I-am promis-o pe cea a lui Botezatu, atunci cand se va produce Acum sunt sigur ca pandativul coltos e afisat ostentativ acolo, ca suport in lupta ce-o duce impotriva mamei sale, o zice si la gazeta - "Aflata in plin scandal cu mama ei impotriva careia poarta un adevarat razboi pentru averea familiei, Oana Zavoranu a facut pentru CANCAN o dezvaluire absolut socanta. Vedeta a anuntat ca banuieste ca Marioara Zavoranu are un amant mai tanar, pe care il intretine"

Pai asta-i dezvaluire? Ãsta-i soc? Eu n-o mai suspectez de mult pe mama, m-am convins ca are! O amanta, si inca una mai batrana decat ea. De asta ce ziceti? Intai m-am revoltat.Apoi am plans. Apoi m-am plans pe la prietenele ei sa le oripilez. Ele au inteles-o, si mai zicea cineva ca societatea in care traim ar fi apropiata de valorile traditionale. Eu nu si nu!. Am luat-o cu duhul blandetii, cu argumente, cu contraargumente, cu evocari ale deceniilor de intelegere petrecute alaturi de tata. Ea, ca lovita de streche! Ca fiecare cu viata ei, ca eu nu pot judeca pe altii, atat timp cat dezordinea e atat de prezenta in viata mea sentimentala. C-ar trebui s-o inteleg, ca doar si eu mi-s femeie! Am acceptat starea de lucruri, cu un singur amendament - Nu-i voi spune in veci "Tata" doamnei respective! In veci! Sfatul meu: Accepta Oana! Asculta la mine! Viata e scurta, dar e grea! (autoarea recomanda, la citirea randurilor de mai sus o ambianta sonora, in fundal - Patricia Kass: Les hommes qui passes")

Ceva mai jos, sub semnatura Cristinei Constantin, aflam "Ce i-a facut ex-sotul lui Ferent, Gabrielei Cristea". Ex-sotul, un apelativ care dobandeste si un nume: Marcel Toader - "44 de ani, patru casatorii la activsi o multime de controverse starnite in jurul vietii sale amoroase" "Pentru a-si reface imaginea terfelita serios de ultimele doua divorturi, Toader a avut grija sa "se lase" fotografiat cu bruneta de la Kanal D (Gabriela Cristea - n.r) pentru a prinde prima pagina a ziarelor." Da' alt mod nu si-a gasit a-si "repera" terfelirea? Taman cu Gabi - "Nora pentru mama" - vrea sa prinda prima pagina a ziarelor? "Barbatii-s porci" - o aud soptind pe Elena Carstea de pe umarul stang, cand conspectam impreuna articolul, la modul imaginar desigur. Domnul Toader cica ar fi facut denunturi anonime in regim de paparazii trimitand fotografii in doua redactii,, ambele duios admirative ale partii feminine. Noroc cu investigatia Cristinei care demonteaza pe sleau, taind in carnea vie a matrapazlacului "Nu putem sa nu constatam faptul ca, pentru spulberarea oricarui dubiu, Toader, "surprins" in mai toate cadrele cu spatele, ofera, la final, o intoarcere dramatica spre camera, etalandu-si si fata "la poza"" Acu e vremea sa etalez dramatismul meu. Nu inteleg de ce, odata dovedita actiunea de imagine, s-a mai dat tiparului. Sa-i faca in ciuda, sa-l supuna oprobiului public? De fapt realizez ca e o avertizare .... "Lui Marcel Toader nu-i sunt deloc straine astfel de artificii publicitare, talentul de a se promova fiindu-i recunoscut, in primul rand de fosta lui sotie, Anamaria Ferent. Aceasta l-a acuzat public, in nenumarate randuri, ca si-a facut reclama pe spatele ei." Gabi pazeste-ti spatele de artificiu' publicitar!

Restul e can-can ...Cam multe "ex-uri" pe centimetru patrat tiparit, poate un efect subliminal al schimbarii de proprietar, zic eu.

Fata dupe no.5
Slogan: "Numai in articolele mele de maine puteti citi ce-au scris "ziarele" de ieri""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.