Valoarea de piata a proprietatilor imobiliare detinute de fondul britanic de investitii Fabian in Romania era evaluata la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut la circa 120 mil. euro, cu 52% peste suma totala a investitiilor initiale efectuate de
Valoarea de piata a proprietatilor imobiliare detinute de fondul britanic de investitii Fabian in Romania era evaluata la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut la circa 120 mil. euro, cu 52% peste suma totala a investitiilor initiale efectuate de companie, de 78,5 mil. euro, informeaza Mediafax. Fabian detine participatii la opt proiecte imobiliare in Romania, respectiv cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, precum si ansamblul rezidential New Town din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara, se arata intr-un raport al Fabian. Proprietatile fondului britanic in Romania totalizeaza 62.850 de metri patrati de birouri in Bucuresti si circa 1.000 apartamente in Capitala si in Timisoara. Cea mai semnificativa diferenta intre valoarea de piata si cea a investitiei este inregistrata in cazul proiectului New Town, dezvoltat in parteneriat cu firma irlandeza Mivan, a carui valoare de piata a fost evaluata la 20,7 milioane euro, in timp ce investitia a fost de doar 5,8 milioane euro. Valoarea de piata a proiectului a crescut de la ultima evaluare, la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, cu aproape 20%. O crestere importanta este consemnata si de proiectul rezidential din Timisoara, achizitionat in luna iunie a anului trecut cu 1,6 milioane euro, care a fost evaluat la sfarsitul lunii decembrie la patru milioane euro, reprezentand o crestere cu 14% fata de precedenta evaluare. Tot anul trecut, Fabian a achizitionat imobilul de birouri Evocentre, cu 5,2 milioane de euro, si care a fost evaluat la sfarsitul anului trecut la 6,1 milioane de euro. Evaluarea arata o apreciere a valorii de piata a proiectului, la doar doua luni de la preluarea de catre Fabian, cu peste 17%.
Proiectele detinute de Fabian se afla in diferite stadii de dezvoltare. Astfel, in raport se arata ca, pentru imobilul Lakeview, dezvoltat in parteneriat cu compania americana AIG/Lincoln, lucrarile de constructie vor incepe la finalul primului trimestru al acestui an. Cladirea este preinchiriata in proportie de 90%. Pentru proiectul Cubic Center constructia a inceput deja, urmand sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului 2009.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.