Arpad Dobre Comisia Europeana a constatat, in sfarsit, ca unele preturi la diverse marfuri sunt exagerat de mari si va lua masuri in acest sens. Pentru a regla preturile de pe pietele europene, Comisia a initiat un program prin care inregistreaza re
Arpad Dobre Comisia Europeana a constatat, in sfarsit, ca unele preturi la diverse marfuri sunt exagerat de mari si va lua masuri in acest sens. Pentru a regla preturile de pe pietele europene, Comisia a initiat un program prin care inregistreaza reactiile consumatorilor din cele 27 de state membre, pentru a vedea unde sunt barierele comerciale puse in calea acestora. Anul acesta vor fi monitorizate vanzarile la camere video, carti si CD-uri, precum si reclamatiile consumatorilor fata de calitatea si preturile acestora. Va urma stabilirea unui pret mediu la vanzarea unei masini noi, la cereale si la paste fainoase, precum si la alte produse alimentare. In plus, vor fi luate la puricat si companiile care nu respecta regulile UE si care mentin preturile mari. Diferente In Romania, preturile carburantilor sunt mai mari decat in unele state dezvoltate ale UE, iar in Belgia telefonia fixa este mai scumpa decat in Olanda. Electricitatea costa dublu in Italia fata de Finlanda sau Grecia, lactatele cele mai scumpe din UE se vand in Cipru, iar cele mai ieftine in fostele tari baltice.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.