Regizorii Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu si Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) au initiat o strategie nationala de dezvoltare a cinematografiei romanesti, ale carei principale directii urmeaza sa fie facute publice in cadrul unei dezbateri sau con

Regizorii Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu si Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) au initiat o strategie nationala de dezvoltare a cinematografiei romanesti, ale carei principale directii urmeaza sa fie facute publice in cadrul unei dezbateri sau conferinte, organizate pana la sfarsitul lunii februarie.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si secretarul general al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), Virgil Nitulescu, s-au intalnit marti cu regizorii Cristian Mungiu si Tudor Giurgiu, pentru a pune la punct detaliile viitoarei strategii privind cinematografia din Romania, transmite Mediafax.

"M-am vazut astazi cu Cristian Mungiu si cu Tudor Giurgiu si, peste doua saptamani, urmeaza sa lansam strategia privind cinematografele. S-au clarificat principalele puncte de interes, precum sprijinul creatiei cinematografice, realizarea unui program educational in sprijinul tinerilor care doresc sa aiba contacte cu filmul romanesc si initierea unor masuri nationale legislative", a spus Iorgulescu. El a precizat ca prin aceasta strategie se incearca si crearea conditiilor ca salile de cinema din administrarea RADEF "sa devina prietene cu publicul". "Avem in vedere situatia salilor de cinema, promovarea filmelor romanesti si educatia cinematografica pentru tineri", a declarat Giurgiu, precizand ca o decizie privind cinematografia va fi luata dupa ce vor fi consultati si alti reprezentanti ai industriei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.