Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut ieri schimbarea conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, ca urmare a scandalului care a avut loc, duminica dupa-amiaza, in fata Curtii de Apel Craiova. "Cu privire la repetatele acte de violen
Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut ieri schimbarea conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, ca urmare a scandalului care a avut loc, duminica dupa-amiaza, in fata Curtii de Apel Craiova. "Cu privire la repetatele acte de violenta stradala din Craiova, ministrul Cristian David considera ca responsabilitatea apartine in intregime IPJ Dolj si Politiei Municipiului Craiova, sens in care a cerut inspectorului general al Politiei Romane masuri privind schimbarea conducerii IPJ Dolj", se arata intr-un comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative.
De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a solicitat ieri schimbarea conducerii IPJ, ca urmare a scandalului care a avut loc.
Acesta a declarat ca, in urma incidentelor, investitorii refuza sa mai vina sa-si deschida afaceri in zona. Ministrul Internelor declara luna trecuta, la bilantul Politiei Romane, ca sefii de Politie din orasele unde reglarile de conturi si luptele pentru suprematie in lumea interlopa sunt dese ar trebui "sa faca loc altora mai buni". Cristian David s-a aratat ingrijorat si de lipsa de reactie a politistilor in aceste situatii, apreciind ca sefii structurilor judetene "cu probleme" ar trebui schimbati.
Mai multe persoane au ajuns duminica seara la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Craiova, in urma unui scandal de proportii izbucnit in strada, chiar langa sediul Curtii de Apel. In conflictul in care au fost implicate 14-15 persoane inarmate cu bate, sabii si topoare, au fost trase mai multe focuri de arma, iar o masina a fost distrusa cu bate de baseball. Medicii au declarat ca cinci persoane au ajuns la Urgente, cu plagi taiate, dintre acestea doua necesitand internarea. "Agresorii au fost depistati si sunt cautati. Au fost audiate 14-15 persoane. Se pare ca este o rafuiala intre clanul de romi Para si gruparea lui Erico Constantinescu", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, subcomisarul Maria Vasile. "Din primele verificari, se pare ca scandalul a fost provocat de o problema mai veche intre ei. Un tanar, Elvis Lotreanu, a fost impiedicat in urma cu doua zile sa intre in Barul Medieval din Craiova, iar acum s-au razbunat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dolj. Potrivit NewsIn, Erico Constantinescu se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, starea lui generala fiind buna. "Eugen Turcitu, Cristian Manea si Doru Ciobanu, care initial au fost trasportati la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, au fost externati. La clinica Neurologie II a ramas internat doar Erico Constantinescu, de 47 de ani, care prezinta un traumatism cranian, mai multe plagi taiate in zona membrelor si o amputatie de falanga", au declarat medicii.
Confruntari violente
ZIUA a scris in mai multe randuri ca cea mai grava situatie privind luptele de strada se inregistreaza la Craiova, Bania fiind in ultimii ani scena multor confruntari violente. Adevarate razboaie de strada. De cele mai multe ori, politistii si jandarmii au fost depasiti de situatie, asistand neputinciosi la incaierari. In ultimele luni, la Craiova au avut loc mai multe scandaluri izbucnite in strada, intre grupari de romi sau membri ai lumii interlope. Astfel, la sfarsitul anului trecut, trei tineri s-au luat la bataie pentru o fata, in altercatie fiind folosite si arme de foc. Un tanar a fost impuscat atunci, in plina strada, in coapsa piciorului stang. De asemenea, numai in luna octombrie a anului trecut, in Craiova au avut loc trei scandaluri de proportii, la care au participat zeci de oameni, mai multi dintre acestia ajungand pe paturile spitalelor. Luna a debutat cu un scandal intre doua clanuri, soldat cu internarea a patru persoane, cu plagi prin taiere si impuscare. La zece zile dupa acest incident, trei tineri craioveni au fost implicati intr-un alt conflict de strada, soldat cu mai multe impuscaturi, in cartierul Brestei, din Craiova. Tot in Banie, in vara anului trecut, in apropierea stadionului "Ion Oblemenco" a avut loc un conflict intre doua clanuri de romi, in scandal folosindu-se si arme de foc. In urma acestor conflicte, seful Politiei Craiova a demisionat anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.