Gafa. Presedintele Frantei a suportat, ieri, cu stoicism engleza lui Basescu, seful statului roman adresandu-i-se acestuia in limba lui Shakespeare, singura pe care o rupe nitel, desi e cunoscuta aversiunea francezilor, cel putin la nivel diplomatic
Gafa. Presedintele Frantei a suportat, ieri, cu stoicism engleza lui Basescu, seful statului roman adresandu-i-se acestuia in limba lui Shakespeare, singura pe care o rupe nitel, desi e cunoscuta aversiunea francezilor, cel putin la nivel diplomatic, fata de ea Presedintii Romaniei si Frantei, Traian Basescu si, respectiv, Nicolas Sarkozy, au semnat, ieri, la Palatul Cotroceni, declaratia privind punerea in aplicare a unui parteneriat strategic intre cele doua tari. Dupa semnarea documentului, la care a asistat si ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, cei doi sefi de stat au dat mana, au ciocnit un pahar de sampanie si au schimbat cateva cuvinte, Traian Basescu adresandu-i-se omologului sau francez in limba engleza. In acest timp, la Camera Deputatilor, parlamentarii s-au distrat copios pe seama podiumului special construit pentru micutul Sarkozy, unii fiind cocosati de acesta, pe cand altii au propus chiar ca el sa ramana permanent acolo. Viorel Hrebenciuc a explicat propunerea prin aceea ca ar vrea sa fie si el "la inaltime". Liderul grupului PNL, Crin Antonescu, a pufnit in ras cand a observat ca este prea departe de microfoane, din cauza faptului ca este mai inalt. Cristian Radulescu, liderul grupului PDL, la fel de inalt ca si Antonescu, a spus ca incepe sesiunea intr-o atmosfera constructiva, sustinand propunerea liderului PSD Viorel Hrebenciuc. Si seful grupului PRM, Mircea Purceld, mai mic de inaltime, a tinut sa arate ca este multumit de noul podium, la fel si liderul grupului PC, Bogdan Ciuca. Acesta a spus ca pastrarea noii inaltimi a podiumului este un exercitiu democratic, pentru "a da posibilitatea fiecaruia sa-si demonstreze anvergura prezidentiala".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.