Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", al lui Cristian Mungiu, distins cu Palme d'Or la editia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes, va fi lansat pe DVD, in 3 aprilie, in Franta, potrivit site-ului premiere.fr.

DVD-ul va fi pus pe piata in doua versiuni, una simpla si una "collector". Cea dintai va contine un making-of, un interviu cu Bernadette Lafont, presedintele juriului la Premiul Educatiei Nationale si filmografia regizorului si a actorilor. Pe DVD-ul al doilea, pe langa acest continut, vor mai putea fi gasite un interviu cu Cristian Mungiu, un altul cu Anamaria Marinca, ceremonia de inchidere a Festivalului de la Cannes, comentata de TVR, un reportaj despre proiectia, in Romania, a filmului si alte materiale.

DVD-ul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a intrat pe piata romaneasca pe rafturile magazinelor Diverta si in librariile Carturesti si Humanitas. De asemenea, el este distribuit si printr-un magazin de cadouri online, putand fi livrat oriunde in tara. Aceasta varianta face parte din seria de DVD-uri cu filmul "4,3,2" lansata, la sfarsitul anului trecut, intr-o editie limitata de Sarbatori, si contine singura secventa neinclusa in varianta pentru cinematograf a lungmetrajului regizat de Cristian Mungiu.

DVD-ul comercializat online include varianta internationala a filmului, lansata sub numele in limba engleza, "4 month, 3 weeks and 2 days", cu subtitrari in patru limbi: engleza, franceza, italiana si germana. Filmul include ca bonus singura secventa neinclusa in varianta pentru cinematograf a productiei, esentiala pentru intelegerea modului in care se facea educatie tinerilor din perioada respectiva.