Cafeaua, telefoanele mobile sau implanturile mamare nu cresc riscul aparitiei cancerului, conform unui nou studiu, preluat de Reuters. Studiul, efectuat de cercetatori de la Universitatea New South Wales din Australia, confirma faptul ca fuma

Cafeaua, telefoanele mobile sau implanturile mamare nu cresc riscul aparitiei cancerului, conform unui nou studiu, preluat de Reuters. Studiul, efectuat de cercetatori de la Universitatea New South Wales din Australia, confirma faptul ca fumatul, consumul excesiv de alcool si expunerea la razele solare pot provoca aparitia gravei boli. In acelasi timp, insa, el pune sub semnul intrebarii ingrijorarile privind cafeaua, telefoanele mobile, deodorantele, implanturile cu silicon sau apa cu fluorura. Echipa de cercetatori, condusa de prof. Bernard Stewart, a pus bazele unui sistem cu ajutorul caruia a analizat riscul de cancer prin prisma a cinci nivele: dovedit, foarte probabil, posibil, necunoscut si improbabil. Autorii studiului au constatat ca fumatorii activi, dar si cei care au fumat in trecut prezinta cel mai mare risc de cancer, cu un procent mai scazut la ex-fumatori.
Consumul abuziv de alcool a presupus de asemenea un risc ridicat, mai ales pentru cei care sunt si fumatori. De cealalta parte, apa cu clor sau folosirea telefonului mobil au fost clasate la categoria 'improbabil'. Bernard Stewart a precizat ca riscuri foarte reduse sunt si in cazul consumului de cafea, al folosirii deodorantelor sau al implanturilor mamare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.