Compania elena Athens Medical Center, care detine in Romania clinicile Medsana, va construi, in zona de nord a Bucurestiului, un spital privat cu o capacitate de 150 de paturi, pentru care va investi 24 de milioane de euro. "Dupa 10 ani de prezenta i
Compania elena Athens Medical Center, care detine in Romania clinicile Medsana, va construi, in zona de nord a Bucurestiului, un spital privat cu o capacitate de 150 de paturi, pentru care va investi 24 de milioane de euro. "Dupa 10 ani de prezenta in Romania prin subsidiara Medsana Bucharest Medical Center, avand in vedere notorietatea brandului si gradul de maturitate a pietei, am decis sa construim un spital in Bucuresti", se arata intr-un anunt al companiei remis Bursei din Atena, potrivit Mediafax.
Spitalul va avea o capacitate de 150 de paturi, cu posibilitatea extinderii la 200, bugetul total pentru acest proiect fiind de 24 de milioane de euro, suma urmand sa fie asigurata din surse proprii si credite bancare. "Estimam ca pana la sfarsitul lunii februarie vom finaliza tranzactia prin care vom achizitiona terenul necesar proiectului, amplasat in partea de nord a Capitalei. Proiectul spitalului a fost finalizat deja", se precizeaza in anunt.
Investitia va fi realizata in colaborare cu grupul german Asklepios, care controleaza 30,7% din compania elena si detine 100 de spitale in Germania, SUA, China, Rusia, Polonia si Portugalia. Athens Medical Center este cel mai mare grup din domeniul sanatatii din Europa de Sud-Est. In Romania, reteaua Medsana include doua clinici medicale polivalente, un laborator de analize medicale, sase cabinete amenajate la sediile unor companii si un centru de fertilizare in vitro. Planurile companiei prevad deschiderea unei clinici la Ploiesti, a unui centru similar in nordul Bucurestiului, alte orase avute in vedere pentru investitii fiind Brasov, Cluj-Napoca si Constanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.