Autoritatile irakiene au oprit vineri aprovizionarea cu petrol a companiei austriece OMV AG, ca forma de protest impotriva unui acord incheiat intre OMV si Guvernul kurd, a anuntat ministrul petrolului din Irak, citat de Reuters, informeaza NewsIn. "
Autoritatile irakiene au oprit vineri aprovizionarea cu petrol a companiei austriece OMV AG, ca forma de protest impotriva unui acord incheiat intre OMV si Guvernul kurd, a anuntat ministrul petrolului din Irak, citat de Reuters, informeaza NewsIn. "Actiunea a demarat la 1 ianuarie, intreaga aprovizionare a fost sistata", a declarat ministrul irakian al petrolului, Hussainal-Shahristani. "Am informat OMV in legatura cu aceasta masura", a adaugat acesta. Oficialii din Bagdad insista ca orice acord petrolier din Irak trebuie sa fie aprobat de Guvernul central si sustin ca intelegerile dintre autoritatile regiunii kurde si companiile internationale sunt ilegale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.