La intalnirea care s-a vrut secreta din Arges, liderii PSD par a se fi impartit in doua tabere distincte: cei pro si cei contra candidaturii lui Nastase la sefia Consiliului National. O revenire spectaculoasa a lui Nastase in partid ar periclita poz
La intalnirea care s-a vrut secreta din Arges, liderii PSD par a se fi impartit in doua tabere distincte: cei pro si cei contra candidaturii lui Nastase la sefia Consiliului National. O revenire spectaculoasa a lui Nastase in partid ar periclita pozitia deja sovaielnica a lui Geoana, astfel incat anuntul fostului premier ca doreste sa devina presedintele acestui for pare a fi determinat o serie de reactii in lant in PSD. Pentru a calma spiritele, Geoana a promis ca se va intalni cu Nastase inainte de Consiliul National din februarie.

Potrivit vicepresedintelui PSD Victor Ponta, Biroul Permanent National al partidului va valida azi deciza luata in cadru informal sambata privind convocarea Consiliului National pe data de 22 februarie, unde se va alege presedintele acestui for si vor fi prezentate oferta electorala si strategia de campanie a partidului. In cadrul „retreatului“ secret din Arges, subiectul cel mai arzator a fost cel al revenirii lui Adrian Nastase, care isi anuntase intentia de a candida la sefia Consiliului National daca exista „suficient suport pentru o astfel de idee“. Potrivit unor surse cita te de NewsIn, pentru a transa intre pozitiile pro si contra candidaturii lui Nastase, Mircea Geoana le-a transmis celor prezenti ca se va intalni cu fostul premier in perioada urmatoare, inainte de Consiliul National. Dezbaterea privind o eventuala candidatura a lui Adrian Nastase pentru functia detinuta acualmente de Dan Mircea Popescu a divizat PSD, reactivand divergente mai largi ale liderilor social-democrati. Printre cei mai activi sustinatori ai revenirii lui Nastase se numara Ion Iliescu, care, potrivit sursei citate, a subliniat ca acest Consiliu National se tine prea tarziu si ca nu poate fi interzis nimanui sa candideze. Pe de alta parte, conform NewsIn, mai multi lideri ai PSD, printre care Ilie Sarbu, Dan Nica, Aura Vasile si Constantin Nicolescu, au sustinut ca nu ar fi momentul ca Adrian Nastase sa revina intr-o functie de conducere in acest moment.

Geoana s-a razgåndit
Liderul PSD Mircea Geoana, desi se declarase anterior sceptic in privinta candidaturii fostului premier Nastase, a afirmat sambata, la Pitesti, ca PSD nu-si poate permite „luxul“ sa nu apeleze la Adrian Nastase, dar ca se bazeaza pe „intelepciunea colectiva“ a partidului in ceea ce priveste revenirea fostului premier si „implicatiile sale globale.“ El a sustinut ca „PSD este un partid democratic si nimeni nu poate fi impiedicat sa candideze pentru o functie sau alta“. Geoana a nuantat afirmatiile sale, precizand ca „este cert ca domnului Nastase trebuie sa-i fie folosite experienta si faptul ca reprezinta un om politic cu certe calitati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.