Riscuri. Locuintele sunt mai scumpe prin firmele imobiliare, dar si proprietarii va pot trage in piept Alegerea unei locuinte se face, in principal, pe baza pretului, dar si a zonei iar mai nou, si a prezentarii casei pe internet. O simpla cautare d
Riscuri. Locuintele sunt mai scumpe prin firmele imobiliare, dar si proprietarii va pot trage in piept Alegerea unei locuinte se face, in principal, pe baza pretului, dar si a zonei iar mai nou, si a prezentarii casei pe internet. O simpla cautare dupa cuvantul cheie "imobiliare" va trimite catre zeci de pagini cu prezentari si oferte cu si fara fotografii ale unor locuinte scoase la vanzare, in marea majoritate a cazurilor, de particulari. Potrivit site-ului magazinuldecase.ro, cei care vor sa cumpere o locuinta si nu se grabesc, sunt sfatuiti sa aleaga negocierea pretului direct cu proprietarul locuintei scoase la vanzare. In acest caz este exclus comisionul de circa 6% din valoarea tranzactiei, pe care l-ar fi platit in plus daca ar fi apelat la o agentie imobiliara. Pe de alta parte, agentiile imobiliare pot oferi, la cerere, o serie de servicii: cautarea si gasirea locuintei dorite, verificarea documentelor de proprietate, gasirea notarului, stabilirea intalnirilor etc. Acestea pot scumpi locuinta cu cateva mii de euro, dar va scapa de timp pierdut aiurea si va ofera o oarecare siguranta a tranzactiei. Greseli de evitat Apartamentele s-au scumpit cu 300-400% in mai putin de cinci ani, fapt ce-i determina pe multi sa se gandeasca la castiguri fabuloase in urmatorii ani. Potrivit expertilor citati de magazinuldecase.ro, aceasta este prima greseala a celor care isi cumpara o casa in scopul revanzarii, deoarece nimeni nu poate estima daca si ce profit va obtine peste cativa ani. Obtinerea unei case la pret cat mai scazut este un alt risc, deoarece va puteti pricopsi cu o locuinta care nu va place. O alta greseala ar fi vizionarea "pe fuga" a unei case si aceptarea pe loc a ofertei, pe motiv de zona si pret, fara a lua in calcul vechimea sau calitatea constructiei. Si inca un sfat: nu cumparati imediat prima locuinta vazuta, ci analizati cat mai multe oferte, fie singur, fie cu ajutorul specialistilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.