Florentin Sorescu, avocatul politistului Cristian Cioaca, eliberat la sfarsitul saptamanii trecute sub control judiciar de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat ieri ca a cazut de comun acord cu politistul sa dea statul in
Florentin Sorescu, avocatul politistului Cristian Cioaca, eliberat la sfarsitul saptamanii trecute sub control judiciar de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat ieri ca a cazut de comun acord cu politistul sa dea statul in judecata pentru ultima arestare sub acuzatia de instigare la accesarea neautorizata a unui sistem informatic, considerand ca aceasta a fost abuziva. "Vom da statul in judecata, iar dupa ce va fi declarat nevinovat si in dosarul pentru omor vom deschide o noua actiune. Nu am stabilit deocamdata ce daune sa cerem", a declarat Sorescu.
Avocatul s-a prezentat in fata jurnalistilor singur, declarand ca Cioaca s-a simtit agasat de insistenta ziaristilor. "Parea haituit si a ales sa stea linistit cateva zile. Acum se afla la Pitesti impreuna cu fiul sau pe care nu l-a vazut timp de noua zile", a declarat Sorescu. Acesta a mai spus ca nu se mai pune problema tutelei copilului de trei ani, atata timp cat Cioaca este liber. Avocatul a mai spus ca in timpul arestului asupra clientului sau nu s-au facut presiuni. "A fost o chestiune mai mult psihologica pentru ca el era in arest si afara se vorbea de custodia copilului lui. A stat in camera cu alti doi arestati preventiv, unul pentru viol, iar celalalt pentru talharie. S-au purtat normal", a precizat aparatorul. Ramas fara bani, politistul nu a mai putut plati onorariul aparatorului sau. Acesta accepta sa fie platit dupa ce Cristian Cioaca se va redresa din punct de vedere financiar. Potrivit NewsIn, avocatul Sorescu a prezentat scuze, in numele clientului sau, pentru incidentul de sambata trecuta, cand, ajuns in Brasov, Cioaca a incercat sa evite presa, dar cand a plecat din parcare l-a lovit cu masina pe operatorul Realitatea TV.
Pus in libertate
Cioaca a fost pus in libertate sub control judiciar, dupa ce instanta suprema a respins la sfarsitul saptamanii trecute recursul procurorilor la decizia Curtii de Apel Brasov. Ca urmare a deciziei luate in cazul lui Cioaca - urmarit penal pentru instigare la accesarea nelegala a corespondentei electronice a sotiei sale-, vor functiona toate dispozitiile impuse de eliberarea provizorie sub control judiciar. Acest lucru presupune obligarea acestuia de a se prezenta de cate ori este chemat, atat la Politie, cat si in fata instantei, el neavand voie sa paraseasca tara si nici sa contacteze direct sau indirect familiile Breazu si Nitu (n.r. - ceilalti doi acuzati din dosar). De asemenea, politistul va fi supravegheat in perioada eliberarii sub control judiciar. Intrebat ce va face in continuare, politistul a raspuns, zambind, ca se va duce acasa, sa se joace cu baietelul lui. Procurorul de sedinta a contestat la sedinta de la Curtea Suprema legalitatea deciziei Curtii de Apel Brasov, explicand judecatorilor ca aceasta instanta nu putea judeca o cerere de eliberare sub control judiciar intrucat nu a avut o decizie definitiva motivata. Procurorul a spus ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, in momentul in care a trimis la Curtea de Apel Brasov dosarul privind infractiunile informatice in care a decis sa-l aresteze pe Cioaca, nu a trimis si motivarea deciziei luate de judecatori. Pentru acest motiv, procurorul a cerut instantei supreme sa caseze decizia instantei inferioare si sa trimita cauza spre rejudecare intrucat, la acest moment, exista si motivarea judecatorilor privind arestarea lui Cioaca. "Temeinicia cererii de eliberare provizorie sub control judiciar este nula, atunci cand exista probe certe ca cel in cauza poate zadarnici aflarea adevarului sau poate duce la influentarea martorilor", a spus procurorul. Procurorul a spus ca instanta brasoveana nu a retinut faptul ca Cioaca este cercetat pentru trei infractiuni continuate si care sunt si in concurs real. Florentin Sorescu, avocatul lui Cioaca, a aratat judecatorilor ca recursul nu se se afla in cadrul cazurilor de casare cu trimitere spre rejudecare. "Lipsa hotararii nu se poate incadra in motivele de nulitate absoluta. Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat pe baza unui dosar, fireste. Parchetul nu a reusit sa se incadreze in temeiurile legale", a spus avocatul. Acesta a declarat ca Parchetul trebuia sa indice concret momentele in care clientul sau ar fi incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin distrugerea de probe sau prin influentarea martorilor. Avocatul a mai aratat ca, din transcrierile inregistrarilor telefonice aflate la dosar va reiesi concret ca Cioaca a pus problema in sensul protejarii casutei de e-mail a sotiei sale, tocmai pentru ca aceasta sa nu fie sparta. Potrivit Mediafax, politistul va reveni astazi la serviciu, fiind pus la dispozitia IPJ Brasov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.