Pe de alta parte, Farmache este increzator ca BVB are potential de dezvoltare atat la nivel local, cat si regional. "Evaluam atent oportunitatile care ar putea aparea privind posibile aliante sau, de ce nu, achizitii", a spus Farmache. El a facut ace
Pe de alta parte, Farmache este increzator ca BVB are potential de dezvoltare atat la nivel local, cat si regional. "Evaluam atent oportunitatile care ar putea aparea privind posibile aliante sau, de ce nu, achizitii", a spus Farmache. El a facut aceasta declaratie in contextul in care bursa elena Hellenic Exchanges si bursa poloneza de la Varsovia si-au exprimat interesul pentru achizitionarea platformei slovene Ljubljanska Borza, parte a planurilor de expansiune in Europa Centrala. Intrebat daca BVB analizeaza optiunea de a depune o oferta de preluare pentru bursa slovena, Farmache a raspuns ca BVB "ar putea fi interesata".
Chiar si fara astfel de achizitii, presedintele BVB anticipeaza o crestere de trei ori a capitalizarii bursiere in urmatorii trei-patru ani, amintind, totodata ca, in ultimele sase luni, bursa a pierdut o treime din valoare indicelui celor mai lichide titluri, BET. El afirma ca la bursa locala "nu au avut loc fluctuatii majore" in ceea ce priveste prezenta investitorilor straini, in urma miscarilor de pe pietele de capital din toata lumea, cauzate de criza creditelor ipotecare riscante din Statele Unite (subprime). Ponderea investitorilor straini pe bursa romaneasca variaza in jurul nivelului de 45%. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.