Bursa de Valori Bucuresti "ar putea fi interesata" de lansarea unei oferte de preluare a Bursei slovene, a declarat vineri presedintele- director general al BVB, Stere Farmache, citat de NewsIn.
"Bursa de la Bucuresti are potential de dezvoltare. BVB functioneaza intr-o tara de dimensiuni mari din cadrul Uniunii Europene si, astfel, aria activitatii sale poate fi extinsa, asa ca nu excludem aceasta posibilitate", a explicat Farmache.
Presedintele BVB a spus ca Bursa de la Bucuresti are potential de dezvoltare, atat pe plan intern, cat si in regiune.
"Suntem foarte atenti la toate oportunitatile care ar putea sa apara in ceea ce priveste posibile aliante sau, de ce nu, achizitii", a mai spus acesta.
Hellenic Exchanges, grupul care detine Bursa de la Atena, va licita pe 8 februarie pentru un pachet de 64% din actiunile Bursei de Valori slovene (Ljubljanska Borza). Şi Bursa de la Varsovia este interesata de Ljubljanska Borza, ca parte a programului sau de extindere in Europa Centrala.
In ianuarie 2007, asociatia membrilor Bursei de la Ljubljana, care reprezenta cam 83% din capitalul Bursei, a refuzat oferta de preluare facuta de Nordic Exchange (OMX), care evaluase tranzactia la 4,2 milioane euro.