PAPORNITA CU INTELEPCIUNI
Vai, ce mai freamat, ce mai zbucium pe televizoarele incinse ale patriei noastre dragi. Curtea Constitutionala si-a permis ca, saptamana trecuta, in urma solicitarii lui Dan Voiculescu, sa declare neconstitutiona

PAPORNITA CU INTELEPCIUNI
Vai, ce mai freamat, ce mai zbucium pe televizoarele incinse ale patriei noastre dragi. Curtea Constitutionala si-a permis ca, saptamana trecuta, in urma solicitarii lui Dan Voiculescu, sa declare neconstitutionala legea care guverneaza functionarea CNSAS. Deontologi care acum 18 ani nu aveau nici par la subrat, dar care azi opineaza doct despre ororile comunismului, colivarese media cu timbru orgasmic, care au scris in viata infinit mai mult decat au citit, si isteroizi civici care musca pana la os pe oricine pute Alesului Suprem si-au sfartecat, in direct, hainele de firma prin studiourile tv. Partea oarecum amuzanta (ca de revoltat zau daca mai pot s-o fac) e ca, in general, inaltele constiinte au facut-o pe disperatii pe bani multi de la niste moguli care au privatizat Securitatea in beneficiu propriu.

N-am absolut nici o jena sa scriu - si sa-mi asum public atat pozitia in acest sens, cat si suvoaiele de zoaie care vor fi revarsate spre mine - ca ma lasa cat se poate de rece zbaterile unor personaje sinistre cu talente de ciocli ai comunismului. Iar indemnurile lor la nesupunere civica, dincolo de caracterul profund instigator si ilegal, sunt realmente gretoase. Nu dorm noaptea nici mai bine, nici mai rau daca Ticu Dumitrescu, Dinescu & Co. vor fi vaduviti de masini si de secretare. Nefiind nici beneficiar, nici victima a comunismului, consider ca toata flama asta schizoida e o pierdere de vreme si de bani, o facatura politicianista. Din partea mea, sa scaneze tot si sa faca pe Net un blog cu si despre turnatori.

In plus, nu cred ca CNSAS, institutie creata cu nobile scopuri morale si istorice de cunoastere in amanunt a ororilor trecutului comunist, insa folosita exclusiv ca arma politica ori ca instrument pur comercial, se va desfiinta fizic. Demagogi cum sunt, politicienii romani de toate culorile se vor da de trei ori peste cap si, invocand revolta subita generata de stoparea marii curatenii morale in anul electoral 2008, vor incropi in regim de urgenta un nou act normativ. Astfel, pana ce altui om din tara romaneasca-i va da prin cap sa uzeze de dreptul sau constitutional de a apela la Curtea Constitutionala, indraznesc sa pronostichez perpetuarea existentei unei structuri bugetofage a carei activitate - repet, stiintifica, nu politica - ar fi trebuit, intr-o societate normala la cap, sa se termine prin anul 2000.

Ridicolul situatiei e amplificat de modul in care se raporteaza la Curtea Constitutionala (CC) geambasii care bocesc fals pe sticla. Dat fiind ca-n ultima perioada (ca efect al dementei de pe scena politica interna) respectiva institutie a devenit cel mai decizional for al statului roman, desele sale hotarari, obligatorii pentru toata lumea, sunt comentate public in functie de tabara (ne)multumita. Cand maritului si sacrului Zeus i se adimit derapajele pe traseele constitutionale sau i se legitimeaza ingerinta in alcatuirea guvernului, judecatorilor CC li se accepta de catre inaltele instante civico-mediatice onorabilitatea si competenta. Cand, insa, deciziile mai intra-n coliziune cu pohtele Jucatorului, ca oamenii aia stiu ca nu-i bine sa te certi definitiv cu guvernul care sta calare pe buget, ei bine, atunci se schimba calimera. Vigilentii de serviciu si pajii de curte, sustinuti si promovati in exces de oficioase si de oficine, isi aduc aminte subit ca la Curtea Constitutionala sunt judecatori suspectati de colaborare cu politia politica, ca-s oamenii lui Iliescu, ca traim intr-o tara in care securistii refuza sa se predea si ca, in general, viata-i nedreapta si cam curva.

Eu, semnatarul acestui editorial, contribuabilul Ciutacu, nu sunt catusi de putin interesat daca mediocrii care, din nefericire, ne conduc au scris trei foi sau doua camioane de ravase delatoare catre Securitate. Interesul meu imediat si de-a dreptul pregnant este ca puterea politica validata de rezultatele scrutinelor constitutionale sa fie competenta. Adica sa administreze eficient si legal bugetul la care contribui si eu. Cum s-ar zice, sa traiesc bine, asa cum mi s-a promis acum patru ani, indiferent daca aceia care ma vor ajuta s-o fac au ciripit au ba la Secu. Stiu ca suna cinic, dar intre trecut si viitor merg linstit pe varianta b...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.