In urma cu o saptamana, distanta dintre cei doi candidati era estimata la 15 puncte, dar senatorul de Illinois a refacut rapid intarzierea, tendinta initiata inainte chiar ca senatorul de Carolina de Nord, John Edwards, sa abandoneze cursa. Maine vor
In urma cu o saptamana, distanta dintre cei doi candidati era estimata la 15 puncte, dar senatorul de Illinois a refacut rapid intarzierea, tendinta initiata inainte chiar ca senatorul de Carolina de Nord, John Edwards, sa abandoneze cursa. Maine vor avea loc alegeri preliminare in 22 de state - o zi numita "Martea cea mare", care poate determina soarta candidaturilor. Hillary Clinton si-a atacat sambata rivalul la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale americane, Barack Obama, comparandu-l cu presedintele George W. Bush, estimand ca alegatorii americani nu-si pot permite sa aleaga pe cineva care ii va surprinde prin deciziile sale, asa cum au facut cu Bush. "Si cel mai bun mod de a evita aceasta este sa aiba o candidata care va spune ce va face si se va simti obligata deciziilor sale odata ajunsa la putere", a adaugat senatoarea de New York, calificandu-l pe rivalul sau drept neofit neexperimentat "prea vag". Hillary Clinton estimase mai devreme ca Barack Obama este un politician charismatic, amintind insa alegatorilor ca si-au regretat decizia de a vota in favoarea lui Bush doar din cauza sarmului sau.
Fostul guvernator al statului american Massachusetts, Mitt Romney, a castigat sambata consultarile electorale din statul Maine pentru investitura republicana in perspectiva alegerilor prezidentiale din 4 noiembrie, a anuntat duminica Partidul Republican. Romney a obtinut 52% din voturi, urmat de principalului sau rival, senatorul de Arizona John McCain (22%), Ron Paul (19%) si Mike Huckabee (5%). Desi rezultatele din Maine nu sunt foarte importante in cursa propriu-zisa pentru investitura republicana, ele ii ofera lui Romney un avantaj simbolic in fata senatorului McCain inaintea zilei de 5 februarie, supranumita "Martea cea mare". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.