Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata ca PNL are responsabilitatea majora de a asigura continuarea accesului la propriul dosar si a deconspirarii, dar nu a dat nicio varianta pentru rezolvarea situatia, ci a precizat ca a constituit o
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata ca PNL are responsabilitatea majora de a asigura continuarea accesului la propriul dosar si a deconspirarii, dar nu a dat nicio varianta pentru rezolvarea situatia, ci a precizat ca a constituit o comisie pe acest subiect. Premierul a asigurat ca, prin parghiile avute la dispozitie, se va asigura pe mai departe existenta si functionarea a unei structuri a "CNSAS sau daca vreti poate denumita altfel" care sa permita accesul la propriul dosar, deconspirarea si pastrarea fondului arhivistic, astfel incat sa se duca mai departe un proces care a avut loc in toate tarile fost comuniste. "Ar fi regretabil sa constatam ca de fapt securitatea sau urmasii securitatii sunt mai tari decat ceea ce vrea o societate intreaga astazi", a comentat Tariceanu, care a dat asigurari ca se vor face consultari cu societatea civila, pentru ca PNL "considera ca este o responsabilitate a lui pentru a scoate din impas institutia denumita CNSAS".

Tariceanu s-a referit la situatia CNSAS pentru a sublinia ca PNL are responsabilitatea "majora" ; ca partid de guvernamant pentru a duce mai departe dezvoltarea si modernizarea Romaniei si a amintit ca tocmai aceasta a reprezentat ideea de baza cand, in trecut, CNSAS a fost transformat dintr-o institutie "ineficienta" aflata in "letargie" intr-una functionala scopului pentru care a fost creata. Cat priveste varianta care va fi aleasa, Tariceanu s-a ferit sa dea un verdict si a precizat ca vor fi cantarite toate optiune. "Nu vreau sa se dea impresia ca primul-ministru sau actualul Guvern doreste sa intre in posesia arhivelor", a afirmat premierul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.