Cinci din cei 13 membri ai retelei de spargatori de bancomate si case de bani, retinuti joi de politistii bucuresteni, au primit mandate de arestare. Alti patru care se sustrag cercetarilor au fost dati in urmarire. Ancheta a scos la iveala atat mod
Cinci din cei 13 membri ai retelei de spargatori de bancomate si case de bani, retinuti joi de politistii bucuresteni, au primit mandate de arestare. Alti patru care se sustrag cercetarilor au fost dati in urmarire. Ancheta a scos la iveala atat modul de operare, cat si participantii la fapte. Politistii au lucrat non-stop timp de 36 de ore pentru a reusi audierea faptasilor, a martorilor pentru ca, astfel, sa se prezinte conform legii strambe in fata judecatorilor cu tot probatoriul. Coordonatorul dispozitivului de politisti care si-au adus aportul la acest caz a murit in urma unui infarct datorita stresului. El nu a mai apucat sa vada rezultatul anchetei de doua luni si jumatate.

Liderul gruparii s-a dovedit a fi Gheorghe Cosma, zis “Mafiotul”. El cooptase mai multi infractori care aveau pana atunci ca preocupare “talharia la secunda” prin inteparea rotilor. El impartise reteaua in mai multe brigazi pentru a preintampina situatia in care unii dintre ei sa fie prinsi si sa destructureze gruparea. Din cercetarile politistilor a reiesit faptul ca hotii nu actionau niciodata fara o prealabila supraveghere a locului care urma s a fie pradat. Actionau mascati, cu manusi si intotdeauna inarmati. Utilizau masini de lux, puternice, care le-ar fi putut asigura scaparea daca dadeau nas in nas cu politistii. Nu o data au folosit substante care induceau victimelor o stare de inconstienta. Astfel, faptasii se asigurau ca victimele nu aveau cum sa retina amanunte despre ei. Banii obtinuti in urma jafurilor au fost cheltuiti pe bunuri de lux sau in cazinouri, fiind surprinsi de camerele de supraveghere. De la infractori, oamenii legii au recuperat doar o suma mica de bani. Prejudiciul total al pagubelor produse de aceasta grupare inca nu a fost cuantificat. Dupa retinerea celor cinci infractori, politistii bucuresteni au demarat o colaborare cu omologii lor din judetele care au fost pradate pentru dovedirea faptelor de care sunt suspecti membrii gruparii “Mafiotul”. Pana in prezent politistii au reusit sa probeze participarea membrilor gruparii la mai multe fapte, dupa cum urmeaza: o talharie in urma caruia victima a fost deposedata de bani si bijuterii, furtul de bancomat de la Raiffeisen Bank din Crangasi, jaful de la Agentia Loto din Crangasi, jaful de la o firma de telefoane mobile din Crangasi si tentativa de furt de la un oficiu postal din Crangasi. De asemenea, politistii sustin ca o brigada a acestei grupari este autoarea jafului de joi dimineata de la Cardinal Motors din Ploiesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.