Sårbåtoare - Autoritatile au sprijinit a patra editie a festivalului
Tinerii prejmereni au reinviat un vechi ritual sasesc,
simbolizand triumful luminii asupra intunericului.
Distractie si voie buna la Prejmer la sfarsitul acestei saptamani.
Cunoscut sub denumirea de Festivalul Clatitelor, evenimentul de la Prejmer
marcheaza trecerea de la iarna la primavara si inceputul postului Pastilor,
potrivit calendarului Bisericii Evanghelice. Conform unui vechi obicei sasesc, in
cadrul evenimentului, tinerii mascati prepara in aer liber clatite si le daruiesc
privitorilor. Turistii aflati la festial pot participa interactiv la atelierele
de confectionat masti si obiecte artizanale, la concursul gastronomic “Clatita-surpriza”,
la Carnaval, la spectacole in aer liber. De asemenea, in cadrul evenimentului
se organizeaza seara de dansuri si muzica germane, cu participarea unor
ansambluri folclorice germane de renume. Realizatorii au grija si de copii, in
acest sens organizand si un Carnaval al copiilor si o Parada a mastilor. Mai
mult, participantii la festival au ocazia sa achizitioneze si suveniruri din
zona respectiva.
PRODUSE. Strazile
comunei sunt invadate de carute in care tinerii mascati au amenajate bucatarii
traditionale mobile, cu aragaz si tigai, unde prepara clatite si le ofera trecatorilor.
Turistii se pot delecta cu clatite cu branza de vaci si stafide, cu fructe de padure,
sos de ciocolata, dulceata de corcoduse, dar si cu clatite dietetice sau clatite
aperitiv, precum cele umplute cu file de pastrav si ton sau branza de burduf,
smantana si marar.
PRETURI. Datorita
sarbatorii clatitelor in aceasta perioada turistii si-au gasit cu greu cazare.
Anul trecut, la festival au fost prezenti circa 10.000 de turisti romani si straini.
Pretul pentru cazarea cu mic dejun inclus, la pensiunile de doua si trei
margarete, in zona variaza de la 30 la 40 de lei de persoana. Tarifele
practicate de Popasul Caprioara pentru o camera dubla variaza de la 60 la 80 de
lei. Copiii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani beneficiaza de reducere de
50%. Pentru turistii care opteaza sa serveasca pranzul si cina la pensiune,
meniu traditional sasesc, tariful este 25 de lei de persoana, de masa.
Proprietarii pensiunilor organizeaza petrecere de carnaval.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Mașina fostului campion de Formula 1 Ayrton Senna, scoasă la vânzare. Cât...
Sursa: wall-street.ro