Fostul international argentinian a povestit despre cocktailurile cu whisky si cocaina, „mina lui Dumnezeu", politetea englezilor si ierarhiile fotbalului mondial.Dupa antrenamentele cu cocaina,
Maradona vedea mai bine linia
portii adverse. Foto: Reuters Diego Armando Maradona a pariat pe proverbialul fair-play englezesc, riscind sa asiste la doua meciuri din Premier League la peste 20 de ani de la celebra „mina a lui Dumnezeu". „Daca as putea sa schimb istoria, as face-o", a declarat spasit fostul international argentinian in „The Sun". „Un suporter englez a venit la mine in weekendul trecut, mi-a cerut un autograf si a spus: «Esti o legenda». Acest lucru m-a facut foarte fericit. Englezii sint atit de politicosi si draguti, in ciuda a ceea ce s-a intimplat! Daca as putea sa cer scuze si sa ma intorc in timp pentru a schimba istoria, as face-o. Dar golul este gol, Argentina a devenit campioana mondiala si eu am fost cel mai bun fotbalist din lume. Nu pot schimba istoria. Tot ce pot face este sa merg inainte", a continuat Maradona. Fostul jucator argentinian a facut aceste declaratii la scurt timp dupa ce Peter Shilton, care se afla in poarta nationalei Angliei la meciul din 1986, l-a criticat pentru ca nu a cerut scuze pentru „mina lui Dumnezeu". „Nu a cerut niciodata scuze. Cred ca este o dovada de lipsa de fair-play din partea unui sportiv atit de important. In loc sa spuna ca a fost «mina lui Dumnezeu», ar fi putut sa isi asume responsabilitatea", a afirmat Shilton.

Maradona a facut dezvaluiri socante din perioada in care era pasionat de „linii": „In perioada in care consumam droguri cel mai mult, timp de trei zile luam cocaina cu whisky, dormeam o zi, apoi foloseam cocaina din nou trei zile, iar duminica aveam meci. Nu imi dadeam seama ce se intimpla in jur, dar totusi eram mai bun decit toti ceilalti fotbalisti. M-am gindit de mai multe ori sa ma sinucid, dar apoi m-am gindit la ce as lasa in urma. Ochii fiicelor mele m-au ajutat, de aceea exist astazi". Fostul fotbalist a povestit cum, la atacul de cord din 2004, fiica sa, Dalma, a stat linga pat si i-a soptit: „Tati, te rog traieste pentru mine. Te rog, traieste pentru mine". Imediat, „Butoiasul Atomic" a iesit din coma. Nu a uitat de rivalitatea cu brazilianul Pelé, considerind ca lipsa drogurilor ar fi eliminat una dintre marile polemici ale fotbalului: „Daca nu m-as fi atins de cocaina, as fi fost un fotbalist de trei ori mai bun. Nu ar mai fi existat intrebarea: «Cine a fost mai bun, Maradona sau Pelé?». Toata lumea ar fi spus numele meu", a explicat Maradona.