Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va cere in Guvern „reducerea considerabila" a taxei de prima inmatriculare.

Taxa de prima inmatriculare este contestata chiar din interiorul Guvernului. Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ieri ca formatiunea pe care o conduce va propune in Guvern un proiect prin care noile valori preconizate ale taxei auto vor fi micsorate drastic. „Nu sintem de acord cu actualele taxe preconizate, nu sintem de acord cu cuantumul sumelor", a declarat ieri Marko Bela. El sustine ca pina acum nu a prezentat aceasta pozitie si colegilor de guvernare din PNL, dar ca va propune in zilele urmatoare o discutie pe acest subiect. „Vom discuta in zilele urmatoare si cu colegii din PNL si vom face calculele. Daca nu vom reusi sa impunem in Guvern punctul nostru de vedere, vom propune o modificare a ordonantei atunci cind aceasta va ajunge in Parlament pentru aprobare. Dar sper sa nu ajungem la aceasta situatie", spune liderul UDMR. Marko sustine insa ca, in tot acest timp, membrii UDMR care fac parte din Guvern au incercat sa rezolve aceasta problema.

„Vom opta pentru o schimbare in acest sens", spune liderul UDMR. Pina acum, UDMR nu a avut nici o pozitie publica de contestare a taxei de prima inmatriculare. Mai mult, unul dintre sustinatorii acestei taxe a fost chiar ministrul udemerist al Mediului, Korodi Attila, care a aparut in mai multe rinduri in emisiuni televizate pentru a sustine necesitatea ei. Ministrul Korodi a refuzat insa sa comenteze declaratiile liderului UDMR, Marko Bela.