Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au solutionat, marti seara, dosarul “Tanacu”, in care preotul Daniel Corogean este judecat alaturi de patru maicute, pentru moartea Irinei Cornici. Potrivit biroului de presa al Curtii Sup
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au solutionat, marti seara, dosarul “Tanacu”, in care preotul Daniel Corogean este judecat alaturi de patru maicute, pentru moartea Irinei Cornici. Potrivit biroului de presa al Curtii Supreme, magistratii au respins atat recursul Parchetului la decizia instantei de apel, care a redus semnificativ pedepsele inculpatilor, cat si recursul avocatilor apararii declarat impotriva aceleiasi hotarari. Ca urmare a deciziei Curtii Supreme, inculpatii vor ramane cu pedepsele hotarate de instanta de apel, care l-a condamnat pe Daniel Corogeanu la 8 ani de inchisoare, pe fosta maica stareta la sase ani, iar pe cele trei maicute la cate cinci ani de inchisoare.

Preotul Daniel Corogeanu a fost trimis in judecata alaturi de patru maicute de la manastirea “Sfanta Treime” din Tanacu, dupa ce in vara anului 2005 au supus-o pe maicuta Irina Cornici, in varsta de 33 de ani, la un ritual de exorcizare, tinand-o timp de trei zile legata de o cruce, fara apa si fara mancare. Exorcizarea Irinei Cornici a avut ca rezultat moartea acesteia, motiv pentru care procurorii l-au acuzat pe preotul Daniel Coro geanu si pe cele patru maicute de lipsire ilegala de libertate, care a avut ca urmare moartea Irinei Cornici. Prima instanta de judecata, respectiv Tribunalul Vaslui, l-a condamnat Daniel Corogeanu la 14 ani de inchisoare, pe fosta maica stareta la opt ani de inchisoare, iar pe celelalte trei maicute la cate cinci ani de detentie. Curtea Suprema a stramutat judecarea apelului la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistratii au redus semnificativ pedepsele primilor doi monahi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.