Prezenta Romaniei la editia 2008 a Carnavalului de la Venetia - “Sensation”, pentru prima data in calitate de invitat de onoare, a continuat luni seara in Piata San Marco, cu concertul orchestrei de camera “Philarmonia”, dirij
Prezenta Romaniei la editia 2008 a Carnavalului de la Venetia - “Sensation”, pentru prima data in calitate de invitat de onoare, a continuat luni seara in Piata San Marco, cu concertul orchestrei de camera “Philarmonia”, dirijata de Nicolae Iliescu. Prezentatorii italieni ai spectacolului au subliniat importanta participarii culturale a Romaniei, a noului “sens” pe care ea il aduce in acest an celei mai prstigioase manifestari artistice a Venetiei, invitand pe toti romanii prezenti in Piata San Marco sa cante, in deschidere, imnul national al Romaniei. Programul orchestrei “Philarmonia” a cuprins atat piese din repertoriul clasic (Vivaldi, Corelli, Mozart, Ceaikovski, valsuri), cat piese enesciene si creatii de factura moderna. Asta-seara, la ora 21:00, actorul Dan Puric va prezenta la Teatrul Goldoni spectacolul de teatru-pantomima “Vis”, in vreme ce fanfara “Savale” va canta la Institutul Roman de Cercetare Culturala si Umanistica “Nicolae Iorga”, dupa care va cobori in strada, concertul continuand, pentru venetieni si turisti, in Campo Santa Fosca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.