Conform monitorizarii IPP, activitatea parlamentarilor in sesiunea septembrie - decembrie 2007 a continuat sa fie scazuta, iar exemple de neperformanta se regasesc in toate partidele. Campion absolut al neparticiparii la vot este Crin Antonescu, lide
Conform monitorizarii IPP, activitatea parlamentarilor in sesiunea septembrie - decembrie 2007 a continuat sa fie scazuta, iar exemple de neperformanta se regasesc in toate partidele. Campion absolut al neparticiparii la vot este Crin Antonescu, liderul deputatilor PNL, care nu a votat niciodata in sesiunea de toamna a Camerei. "Perechea" de la Senat a liberalului este pesedistul Octav Cozmanca, care figureaza cu o prezenta de doar 0,34% in intervalul amintit. Pe lista parlamentarilor cu activitate slaba, intocmita de IPP se regasesc Miron Mitrea (PSD), Dan Ioan Popescu (PC), Gheorghe Copos (PC), Cristian Boureanu (PD-L), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Ruxandra Jipa (PRM), Varujan Pambuccian (Minoritati), Cozmin Gusa (independent), Aurelian Pavelescu (independent). IPP a descoperit ca similitudinile la vot intre PNL si PSD au condus la modificari legislative in domeniile justitie si administratie publica, in timp ce la trecerea legilor in domeniile economic si social, liberalii au votat similar cu democratii, in ciuda declaratiilor politice antagonice. In toamna trecuta, PNL a pierdut din sprijinul acordat de PSD, social-democratii cautand sa evite eventualele asocieri cu Guvernul, cel putin la nivelul perceptiei electoratului. Pe de alta parte, razboiul intre puterile statului face ca PD-L sa se distanteze tot mai mult de restul partidelor parlamentare, in special la Senat, remarca autorii studiului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.