Purtatorul de cuvånt al social-democratilor, Cristian Diaconescu, este unul dintre politicienii cei mai promitatori ai noului PSD. Numele sau a fost vehiculat destul de insistent in contextul desemnarii unui posibil succesor al liderului actua
Purtatorul de cuvånt al social-democratilor, Cristian Diaconescu, este unul dintre politicienii cei mai promitatori ai noului PSD. Numele sau a fost vehiculat destul de insistent in contextul desemnarii unui posibil succesor al liderului actual, Mircea Geoana, la conducerea partidului. Diaconescu a confirmat, pentru “Gardianul”, ca se va inscrie in competitia pentru functia de presedinte al PSD, dar a precizat ca intelege sa respecte norma statutara si nu doreste sa deschida o cutie a Pandorei, declansånd un razboi intern.

- Exista voci in PSD care spun ca lucrurile s-ar putea precipita in partid la deja anuntatul Consiliu National. Vom asista la revenirea in forta a unor lideri care au stat pana acum in umbra?
- Se discuta mai putin despre argumentele statutare. Este normal ca la Consiliul National sa se auda toate vocile care au ceva de spus in mod clar in perspectiva alegerilor care vin si mai putin in perspectiva agendei personale. Esential este sa avem o discutie serioasa in legatura cu pozitionarea partidului fata de dreapta, oricine ar reprezenta dreapta, si cu modul in care PSD este perc eput in ce priveste guvernarea. Exista pericolul ca urmatoarea campanie electorala sa devina o dezbatere intre indivizi, motiv pentru care oamenii vor privi cu suspiciune la mesajele noastre. Sigur, nu trebuie neaparat ca dupa acest Consiliu National sa discutam despre batalii violente, dar o clarificare este necesara. Atitudinea pozitiva trebuie sa prevaleze asupra oricarui fel de aranjamente, combinatii sau “sprijin punctual”. Sper ca la acest CN, dincolo de neclaritatile, generate interesat de multe ori, si de ceea ce vor dori diversi colegi ai nostri, aspectele pozitive vor prevala.
- Sunteti perceput drept unul dintre politicienii mai eleganti ai “noului PSD”, dar care apara uneori cauze care nu sunt ale lui. Este o functie ingrata cea de purtator de cuvant?
- Este o functie complicata si atunci cand apar disensiuni interne este aproape imposibil sa aperi in fata opiniei publice propriul partid. Am mari dificultati sa ma fac credibil in astfel de situatii. In conditiile in care avem tensiuni, care oricum ies la iveala, niciun purtator de mesaj nu ar putea avea o abordare decat cea negativa. Sunt prea multi agitatori in viata politica romaneasca. Cred ca o politica mai putin agresiva, asociata cu un mesaj pragmatic, are mai multe sanse de succes pe termen mediu.
- Va doriti sa ajungeti la conducerea PSD?
- Este o perspectiva pe care nu o exclud. Orice partid functioneaza pe baza competitiei interne. Un partid este, pentru a folosi aceasta asociere, asemeni unei nave care, daca nu e condusa bine, poate esua, astfel ca, daca te afli la bord, incerci sa-ti alegi cel mai bun comandant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.