In lipsa motivarii care a stat la baza arestarii lui Cristian Cioaca, de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtea de Apel Brasov a judecat, ieri, cererea politistului inculpat in dosarul de instigare la fraude informatice de el
In lipsa motivarii care a stat la baza arestarii lui Cristian Cioaca, de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Curtea de Apel Brasov a judecat, ieri, cererea politistului inculpat in dosarul de instigare la fraude informatice de eliberare provizorie sub control judiciar. Judecatoarea brasoveana Nicoleta Tint, membra a Sectiei Penale, a admis, cu acest prilej, cererea inculpatului, aceasta reprezentand o a patra decizie favorabila succesiva obtinuta, la Curtea de Apel Brasov, de avocatul pitestean Florentin Sorescu pentru clientul sau. Asta, dupa ce instanta cu pricina a respins, in septembrie 2007, cererea Parchetului General de arestare a aceluiasi Cioaca pentru uciderea sotiei sale, la 7 ianuarie 2008 i-a ridicat acestuia interdictia de a parasi tara, iar la 16 ianuarie a respins cererea DIICOT de arestare a politistului pentru infractiuni informatice.

O ora. Atat le-a trebuit judecatorilor Curtii de Apel Brasov sa judece, sa delibereze si sa dea aviz favorabil cererii politistului Cristian Cioaca de eliberare provizorie sub control judiciar. Cristian Cioaca a fost audiat de catre magistratul Nicoleta Tint in prezenta avocatului Florentin Sorescu. Inculpatul a impresionat, probabil, instanta prin discursul pe care l-a tinut. „Sunt ofiter de politie si nu am de ce sa ma sustrag urmaririi penale. Mentionez ca nu am facut acest lucru nici pana acum si nici nu am de gand sa fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc sa il vad cel putin in week-end, deoarece in timpul saptamanii sunt la serviciu“, a spus Cioaca. In momenul in care a fost arestat, el a fost suspendat din postul de ofiter de politie si prin urmare nu mai este platit. El a precizat insa ca tocmai faptul ca are un loc de munca reprezinta o garantie ca nu se va sustrage urmaririi penale si ca poate fi cercetat in stare de libertate. Cu toate acestea, Cioaca a declarat ca nu are posibilitati materiale pentru a-l aduce pe micutul Patrik la Brasov, intrucat, odata pusa in miscare actiunea penala impotriva sa, i s-a diminuat salariul cu 20 de procente. „As angaja o bona, dar deocamdata nu imi permit. Cealalta bona ar veni, probabil, chiar si fara bani pentru o perioada, dar nu poate, deoarece e martora in celalalt dosar“, a adaugat Cioaca.

'Breazu a apasat pe un buton si a intrat pe mail>>
In ceea ce priveste acuzatia accesarii ilegale a casutei de e-mail a sotiei sale, Cioaca a precizat ca nu a instigat pe nimeni sa faca nimic, ci doar a vrut sa-si caute sotia. „Laptopul era proprietate comuna, la fel ca si garsoniera unde isi avea cabinetul de avocatura Elodia Ghinescu. Intram deseori pe laptop pentru a ma juca“. „Messengerul Elodiei era setat sa se deschida automat, odata cu pornirea calculatorului“. Politistul a spus ca Marius Breazu, colegul sau de serviciu cercetat si in acest dosar, i-a aratat cum sa intre in casuta de e-mail direct din messenger, fara a introduce vreo parola. „Breazu a venit la mine ca sa se uite dupa niste poze in calculator, pe care le cautam. El nu a facut decat sa apese pe o iconita care deschidea automat casuta de e-mail. Eu nici nu stiam ca se poate deschide in acest fel“, a adaugat Cioaca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.