Uniunea Europeana a propus Serbiei un acord preliminar de cooperare, care prevede legaturi economice mai apropiate intre Belgrad si Bruxelles si un regim al vizelor mai relaxat. Documentul ar putea fi semnat pe 7 februarie, imediat dupa alegerile pre
Uniunea Europeana a propus Serbiei un acord preliminar de cooperare, care prevede legaturi economice mai apropiate intre Belgrad si Bruxelles si un regim al vizelor mai relaxat. Documentul ar putea fi semnat pe 7 februarie, imediat dupa alegerile prezidentiale din Serbia. Acesta a fost propus in locul Acordului de Stabilizare si de Asociere, care reprezinta primul pas spre aderarea unei tari la UE. Blocul comunitar a recurs la aceasta solutie deoarece Belgia si Olanda se opun vehement semnarii unui Acord de Asociere cu Serbia. Cele doua state considera ca Belgradul trebuie mai intii sa predea suspectii de crime de razboi Tribunalului de la Haga si abia apoi sa se gindeasca la aderare. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.