Daniela Popa, noul presedinte al conservatorilorCongresul PC a ales ieri, pentru prima data de la infiintarea partidului, un alt presedinte decat fondatorul Dan Voiculescu, pentru aceasta functie concurand trei personaje cu notorietate relativa pe sc
Daniela Popa, noul presedinte al conservatorilorCongresul PC a ales ieri, pentru prima data de la infiintarea partidului, un alt presedinte decat fondatorul Dan Voiculescu, pentru aceasta functie concurand trei personaje cu notorietate relativa pe scena politica: Daniela Popa, Florian Anghel si Sabin Cutas. Voiculescu s-a retras din fruntea partidului pe care l-a condus inca de la fondare, aceasta hotarare fiind luata dupa rezultatele de la euroalegeri, unde PC nu a obtinut nici 3%.Voiculescu: "Am crezut in voi si m-ati dezamagit"Voiculescu a explicat ca nu mai candideaza pentru o functie de presedinte, pentru a-si respecta promisiunea pe care a facut-o in acest sens, avand in vedere ca PC nu a obtinut 7% la euroalegeri, dar nu va abandona si va fi alaturi de partid.
"Am crezut in voi si m-ati dezamagit. Eram sigur pe voi cand promiteati rezultate bune. V-am crezut, asa incat am promis ca daca nu vom obtine 7% la europarlamentare imi dau demisia si asta fac, ma tin de cuvant. Şi parlamentarii m-au dezamagit prin manifestarea interesului lor, de partid, in detrimentul interesului oamenilor si am plecat din Parlament", le-a spus Voiculescu delegatilor la Congresul extraordinar al PC. Acesta a precizat insa ca partidul se va bucura in continuare de sprijinul sau, informeaza Mediafax.
"Imi voi dedica tot timpul meu si disponibilitatile mele partidului, voi fi la dispozitia PC. Raman alaturi de dumneavoastra", a spus Voiculescu."Basescu a adus Romania intr-un haos"In cadrul Congresului, el l-a criticat in principal pe Traian Basescu, aratand ca, sub conducerea lui, Romania se afla in haos „care a devenit pervers”, iar PC trebuie sa gaseasca o alternativa, o alianta pentru o constructie care sa instaleze autoritatea, ordinea si competitia.
El a spus ca Romania nu are, institutii functionale, se dezintegreaza ca stat, se afla in permanenta criza si „tara este pusa la cale prin restaurante”. „PC va participa oricand, la orice constructie politica responsabila care are in centru autoritatea, ordinea si competitia”, le-a spus Voiculescu delegatiilor la Congresul extraordinar al PC.
El a aratat ca „seful statului a reusit in trei ani sa blocheze Guvernul, sa arunce Parlamentul in derizoriu, sa compromita serviciile secrete si sa degradeze justitia, pe care o foloseste in scopul propriu”.
Liderul Partidului Conservator a recunoscut ca formatiunea pe care o reprezinta nu este suficient de mare pentru a impune la alegeri presedintele si pentru a decide guvernarea.
„In schimb, PC este suficient de responsabil, rational pentru a intelege ce fel de politica vor cei care nu-l mai suporta pe Traian Basescu”, a adaugat Dan Voiculescu.Conservatorii isi vor desemna noi vicepresedintiDincolo de alegerea noului presedinte, Congresul PC a fost bun prilej de cosmetizare a imaginii partidului, in incercarea de a iesi din impasul politic in care se afla in prezent. In cadrul Congresului se vor decide si vicepresedintii PC, pentru aceasta functie exprimandu-si candidatura 31 de conservatori, printre care Codrin Ştefanescu (fost deputat PSD), Marius Marinescu (fost senator PD), Irinel Popescu si deputatii, Bogdan Ciuca (purtatorul de cuvant). Congresul va adopta si o serie de modificari la statutul partidului, una dintre cele mai importante fiind crearea unui post de presedinte fondator pentru Dan Voiculescu si infiintare unui consiliu de onoare, care va fi condus de presedintele fondator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.