Astazi apare al treilea numar din editia in limba romana a „New York Times Book Review", impreuna cu volumul „India Clasica" din Colectia ENCICLOPEDICA.Slash a fost star rock de mic. Foto: Reuters In vizorul autorilor de la „Book Review" au intrat, saptamina aceasta, subiecte dintre cele mai pestrite, de la biografiile starurilor rock la Razboiul Civil american, medicina alternativa sau independenta statului Bangladesh. Editia romaneasca a renumitului supliment literar newyorkez se distribuie astazi, alaturi de un nou volum din ENCICLOPEDICA, la pretul de 11,9 lei.

„Bine ati venit in jungla", unul dintre primele articole din acest numar al „Book Review", e o dubla recenzie: Alan Light analizeaza doua biografii semnate de staruri precum Slash si Nikki Sixx. Astfel sintetizeaza recenzentul esenta acestor volume: „Sixx scoate la lumina jurnalele unui an petrecut in cele mai intunecate adincimi ale dependentei de droguri, iar copilaria salbatica a lui Slash l-a facut de mic sa fie star rock".

Celebrul chitarist vorbeste despre perioada sa la Guns N’Roses prin diferite trimiteri la „pofta sa crescinda de sex, bautura si droguri", iar basistul si textierul de la Mötley Crüe are un stil plin de umor si presarat cu afirmatii precum: „Ma gindeam sa ma duc la dezintoxicare, dar am prea multe de facut acum".

David Oshinsky, care a primit un Pulitzer pentru istorie, analizeaza in eseul „In miezul conspiratiei" fenomenul politic numit Joseph McCarthy, „republicanul din Wisconsin a carui cruciada anticomunista din anii ’50 este sinonima cu vinatoarea de vrajitoare si cu represiunea".

Oshinsky, care a si publicat in 1983 o biografie a politicianului, face o trecere in revista a reactiilor stirnite de declaratiile lui McCarthy, mai ales in rindul dreptei americane.