Un incendiu provocat de aprinderea unei sobe improvizate amplasate intr-un loc nepermis s-a produs, in noaptea de duminica spre luni, la suprafata minei Lupeni din Valea Jiului, cablurile de alimentare ale benzii care scoate carbunele din subterane

Un incendiu provocat de aprinderea unei sobe improvizate amplasate intr-un loc nepermis s-a produs, in noaptea de duminica spre luni, la suprafata minei Lupeni din Valea Jiului, cablurile de alimentare ale benzii care scoate carbunele din subterane fiind distruse.

Trei echipe de pompieri au actionat pentru stingerea focului si pentru impiedicarea extinderii focarului la banda transportoare confectionata din cauciuc.

Soba improvizata era amplasata in putul unitatii minere din Lupeni, in apropierea benzii care scoate carbunele din subteran si a provocat un incendiu in putul cu schip al minei. Focul a cuprins cablurile de la cutia de comanda a benzii transportoare care au fost distruse in totalitate.

Trei echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul si pentru a impiedica extinderea focului la banda transportoare.

"Focul s-ar fi putut extinde la cele 200 de metri de banda. In aceasta faza au ars doar cablurile, iar echipele de muncitori de la mina le vor inlocui. Noi am actionat in tot perimetrul pentru a elimina orice urma de focar", a declarat, duminica noaptea, pentru corespondentul MEDIAFAX, comandantul Detasamentului de Pompieri din Petrosani, Adrian Avram.

Potrivit sursei citate, vinovatia pentru acest incendiu apartine celor care au permis improvizarea sobei si amplasarea ei in acel loc interzis.

Reprezentantii minei Lupeni care au vazut fumul si au anuntat echipele de interventie sustin ca incidentul nu a fost unul foarte grav, in silozul putului neexistand in acel moment carbune. Electricienii de la mina Lupeni au inceput schimbarea cablurile de alimentare imediat dupa stingerea incendiului pentru a putea finaliza operatiunea pana la inceperea schimbului I al zilei de luni.

Inginerul Cornel Romila de la mina Lupeni, cel care a vazut fumul iesind din putul minei si a anuntat pompierii, spune ca activitatea de la aceasta unitate miniera nu a fost perturbata, fiind zi nelucratoare.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.