Conservatorul Malcolm Turnbull a declarat, luni, ca Australia va deveni republica numai in cazul in care regina Angliei, Elisabeta a II-a, va renunta la tron, informeaza agentia lenta.ru. Turnbull a mentionat ca populatia Australiei

Conservatorul Malcolm Turnbull a declarat, luni, ca Australia va deveni republica numai in cazul in care regina Angliei, Elisabeta a II-a, va renunta la tron, informeaza agentia lenta.ru. Turnbull a mentionat ca populatia Australiei are o imagine clara despre cum ar trebui sa fie o republica. DORINTA. Australienii pot fi indemnati sa ia aceasta decizie numai daca moare Regina sau daca ea renunta la tron. Timp de sapte ani, pana in 2000, Malcolm Turnbull a condus miscarea republicana. In 1999 el a reusit sa realizeze referendumul, in urma caruia cetatenii Australiei trebuiau sa decida daca regina Angliei va ramane seful statului. Pentru introducerea formei de conducere republicana au votat la referendum numai 43,13% australieni. Regina Marii Britanii, formal, este sefa statului in pofida faptului ca Australia nu mai este dependenta fata de Marea Britanie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.